Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jakie ustawienia dla początkującego

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bulldog Zobacz posta
    niech kolega szanowny zastanowi się najpierw zanim coś napisze bo:
    wieczorne zdjęcia przy grilu sobie zrobisz, ale kolega jeżeli tego nie wie, nie zapyta księdza, czy można może mieć niemiłą niespodziankę w postaci reprymendy z ambony w czasie ceremonii i braku fotek z zaślubin, więc nie byłbym taki do przodu w temacie doradzania komuś kto może nie wiedzieć niektórych rzeczy, a potem żałować do końca życia.
    za dużo rzeczy można s...dolić, żeby żałować parę złoty, a później mieć 0 zdjęć ślubnych
    piszę z perspektywy osoby, która była na ślubie jako: gość i świadek zakończenia pracy pana fotoamatora przez księdza smutne ale prawdziwe.
    Dzięki za cenną radę odnośnie zastanowienia nad mym słowem pisanym.
    By nie mieć wobec Kolegi zobowiązania odpłacę radą by Kolega zastanowił się co czyta, albowiem w pytaniu nigdzie nie padło stwierdzenie, że chodzi o fotografowanie ślubu wewnątrz kościoła.
    A gdyby nawet, to problem tkwi w technice fotografowania a nie w kursie liturgicznym.
    Co więcej, podpowiem Koledze, że takie sprawy załatwia bez problemu dodatkowy banknot o nominale CO ŁASKA wręczony prowadzącemu ceremonię księdzu odpowiednio wcześniej przez młodych z odpowiednim wprowadzeniem do tematu.
    Piszę to z perspektywy osoby, która bywała na wielu ślubach moich znajomych w roli czyniącego grzeczność dokumentowania fotograficznego i nigdy, podkreślam NIGDY nie zdarzyło mi się być strofowanym. Wszak wszystko jedno, czy dodatkowe "co łaska" idzie z kieszeni zawodowego fotografa czy pary młodej (bilans ogólny wychodzi i tak na zero) - ważne by wpłynęło we właściwe ręce.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...że niedługo trzeba będzie mieć papier uprawiający do oddychania :cool:.
    nie rozsiewaj plotek, bo ktoś jeszcze w to uwierzy. Papier uprawniający do oddychania będzie obowiązywał w kościołach od 2020 roku...i tylko w kościołach
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Prosiłbym żeby nas następnym razem nie atakować taką czerwienią :cool:.
    A co do meritum to trudno odmówić racji, że niedługo trzeba będzie mieć papier uprawiający do oddychania :cool:.
    Obiecuję poprawę w temacie czerwieni, pewnie bardziej stosowna byłaby tu purpura

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W najbliższym czasie mam dość dużą uroczystość w której będę grał pierwsze skrzypce
    Grasz na skrzypcach i nie wiesz jak je ustawić? (chyba używa się terminu stroić) Ja też nie wiem. Może tu pomogą:

http://lutnictwo.phorum.pl/

nie rozsiewaj plotek, bo ktoś jeszcze w to uwierzy. Papier uprawniający do oddychania będzie obowiązywał w kościołach od 2020 roku...i tylko w kościołach
    Żebyś się nie zdziwił jak Ci UE nałoży limit CO2. I to szybciej niż w 2020.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 21-05-2012 o 07:43

Domyślnie

Dzięki za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi.
    Kilka odpowiedzi rozbawiło mnie do łez :-) ale kilka jest pomocnych (Qba1983, Mike7 - dzięki )

Imprezy w kościele nie mam i nie wiem skąd takie pomysły.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów