Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pytanie ? czy warto wymienic 28.1.8 na Tokine 11-16?

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie Pytanie ? czy warto wymienic 28.1.8 na Tokine 11-16?

chodzi mi o ogólnikowość? produktu, i adekwatne wzorce pod względem wyboru? zastosowania ogólne ślub archite..itp?

Początki nałogu

Domyślnie

Co do ślubów - każdy robi inaczej, sam musisz stwierdzić czy brakuje Ci szerokiego kąta, jeżeli tak - kupuj Tokine.
    W architekturze sprawdzi się super, bardzo dobry zakres. Miałem S 10-20 (więc zakres podobny).

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    chodzi mi o ogólnikowość? produktu, i adekwatne wzorce pod względem wyboru? (...)
    A jak to będzie po polsku?..
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    A jak to będzie po polsku?..
    Tak samo jak "eklektycznie ambiwalentny".
    Z drugiej strony ten wątek to chyba podpucha...
    zupełnie różne szkła, a i autor nie za bardzo sam wie co chce głownie fotografować
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Miasto
    Śl.

Domyślnie

żadna podpucha bo ja wiem , co chce focić. A wątek ma być na celu takim kto i jak się wypowie, bo został założony w imieniu kolegi. Trochę dziwnie bo sam mógł się zalogowac i zadać to pytanie. Ale już looz.

Domyślnie

No właśnie. Dwa zupełnie różne szkła. Moim zdaniem przydała by się zarówno stałka jak i szeroki zoom. Tylko każdy dobiera szkła pod siebie. Dla mnie 28 było zbyt krótko, więc mam C35/F2.

Początki nałogu

Domyślnie

A wątek ma być na celu takim kto i jak się wypowie, bo został założony w imieniu kolegi. Trochę dziwnie bo sam mógł się zalogowac i zadać to pytanie. Ale już looz.
    To że w imieniu kolegi właśnie tym bardziej wskazuje że podpucha ;-) A Ty czasem nie użytkujesz 28/1.8 od dość niedawna na 7D? A jako że to szkło na tak upakowanej matrycy nie zachwyca szczególnie na 1.8 może skłoniło Cię do przemyśleń nad czymś innym? Tylko że tokina, nie dość że zoom to kompletnie do czego innego ;-)
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PioterD Zobacz posta
    To że w imieniu kolegi właśnie tym bardziej wskazuje że podpucha ;-) A Ty czasem nie użytkujesz 28/1.8 od dość niedawna na 7D? A jako że to szkło na tak upakowanej matrycy nie zachwyca szczególnie na 1.8 może skłoniło Cię do przemyśleń nad czymś innym? Tylko że tokina, nie dość że zoom to kompletnie do czego innego ;-)
    Oczywiście ,że ja użytkuje. I moje postanowienia przemyślałem dlatego nabyłem wtedy 28.1.8 i na razie bym jej w ogólnie nie zmieniał. A tak w ogóle to nie żadna podpucha.:-P

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Hmmm... na 7D 28mm nie grzeszy zbytnią szerokością, nie wiem. Zależy od Twoich preferencji i potrzeb. Ja bym go zostawił z uwagi na jasność.

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie

na 5d nie warto
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów