chodzi mi o ogólnikowość? produktu, i adekwatne wzorce pod względem wyboru? zastosowania ogólne ślub archite..itp?
chodzi mi o ogólnikowość? produktu, i adekwatne wzorce pod względem wyboru? zastosowania ogólne ślub archite..itp?
Co do ślubów - każdy robi inaczej, sam musisz stwierdzić czy brakuje Ci szerokiego kąta, jeżeli tak - kupuj Tokine.
W architekturze sprawdzi się super, bardzo dobry zakres. Miałem S 10-20 (więc zakres podobny).
Amator, po prostu amator*
*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
żadna podpucha bo ja wiem , co chce focić. A wątek ma być na celu takim kto i jak się wypowie, bo został założony w imieniu kolegi. Trochę dziwnie bo sam mógł się zalogowac i zadać to pytanie. Ale już looz.
No właśnie. Dwa zupełnie różne szkła. Moim zdaniem przydała by się zarówno stałka jak i szeroki zoom. Tylko każdy dobiera szkła pod siebie. Dla mnie 28 było zbyt krótko, więc mam C35/F2.
To że w imieniu kolegi właśnie tym bardziej wskazuje że podpucha ;-) A Ty czasem nie użytkujesz 28/1.8 od dość niedawna na 7D? A jako że to szkło na tak upakowanej matrycy nie zachwyca szczególnie na 1.8 może skłoniło Cię do przemyśleń nad czymś innym? Tylko że tokina, nie dość że zoom to kompletnie do czego innego ;-)A wątek ma być na celu takim kto i jak się wypowie, bo został założony w imieniu kolegi. Trochę dziwnie bo sam mógł się zalogowac i zadać to pytanie. Ale już looz.
5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm
Hmmm... na 7D 28mm nie grzeszy zbytnią szerokością, nie wiem. Zależy od Twoich preferencji i potrzeb. Ja bym go zostawił z uwagi na jasność.
na 5d nie warto![]()
Trochę gratów i nieco innych szpargałów...