Strona 119 z 148 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 181 do 1 190 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a nie lepiej kupić marumi DHG slim http://allegro.pl/filtr-polaryzacyjn...326280625.html
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie teraz nie bardzo mogę wyłożyć 200 złotych za polara wraz z przesyłką, a czas nagli ze względu na wyjazd. Wiem, że rewelacji za 130 złotych nie dostanę, ale jeśli są jakieś propozycje jednak w takiej cenie to może jednak? Nie mówię tu o Kingach, Noname super filter itd. tylko o jakiejś sensowniejszej firmie .
    coś tam jest

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Zerknij tutaj - http://www.optyczne.pl/7.4-Inne_test...sumowanie.html
    może to pomoże w ocenie i decyzji.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ndrozdowski Zobacz posta
    Czytam o polarach od dłuższego czasu. Ceny w większości zaporowe, ale znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/filtr-polaryzacyjn...346372623.html

Spotkaliście się może z powyższym filtrem wcześniej? Nie mogę w internecie doszukać się jakichś opinii na temat tego filtra bo są tylko sklepy ze swoim zachwalaniem każdego produktu. Pomoże ktoś?
    To dobry filtr wart swojej ceny

Cytat Zamieszczone przez asmo Zobacz posta
    a nie lepiej kupić marumi DHG slim http://allegro.pl/filtr-polaryzacyjn...326280625.html
    Po pierwsze, kolega zalinkował filtr 58 mm, a Ty 67.
    Po drugie w czym Marumi jest lepsze od Hoya?
    Po trzecie, mam Marumi DHG Slim 67 mm i poza tym, że działa świetnie, ma beznadziejnie, nie rozumiem w jakim celu, krótki gwint - tak mniej wiecej na 1,5 skoku - co powoduje, że przy wykręcaniu bardzo łatwo go upuscic.
    Po czwarte, za namooą kolegi MacGyvera kupiłem swego czasu filtr Sanpak, w zamian Marumi. Był o 30% tańszy, a wygląda ABSOLUTNIE IDENTYCZNIE i ma identyczne właściwości.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Po drugie w czym Marumi jest lepsze od Hoya?
    To zalezy od konkretnych wersji powlok, ale wsrod filtrow ze sredniej polki (np Marumi DHG (Super) czy WPC vs. Hoya HMC czy SHMC (nie-Pro)) Marumi sie lepiej czysci. Tez nie wzorowo, ale jednak nie trzeba sie tak naglaskac jak ta cholerna Hoye.

Jesli chodzi o same polary to nie mam zastrzezen ani do Hoyi HMC ani do Marumi DHG czy DHG Super.

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Po trzecie, mam Marumi DHG Slim 67 mm i poza tym, że działa świetnie, ma beznadziejnie, nie rozumiem w jakim celu, krótki gwint - tak mniej wiecej na 1,5 skoku - co powoduje, że przy wykręcaniu bardzo łatwo go upuscic.
    Po czwarte, za namooą kolegi MacGyvera kupiłem swego czasu filtr Sanpak, w zamian Marumi. Był o 30% tańszy, a wygląda ABSOLUTNIE IDENTYCZNIE i ma identyczne właściwości.
    bo zdaje sie, ze do pudelka Sunpaka wedruje nic innego jak wlasnie Marumi
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Okej! Zdecyduje się na hoye . Dzięki
    coś tam jest

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    bo zdaje sie, ze do pudelka Sunpaka wedruje nic innego jak wlasnie Marumi
    Mimo wszystko, Sanpak ma lepszy gwint Zgadzam się z tym "zdaje się"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Witam. Mam możliwość nabyć polarka kołowego hamy. Nie miałem nigdy do czynienia z tą firmą, a w necie jak na lekarstwo opinii o takim polarze. Do dej pory używałem fioletową hoye, byłem bardzo zadowolony z właściwości optycznych, ale ze względu na wymianę szkła muszę filtry także wymienić. Mam pytanie: Czy można porównać ze sobą pod kątem optycznym te dwa filterki, ewentualnie to jakich firm można przyrównać produkty hamy.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

hama to taka lipa trochę. Jednym się podoba innym nie. Kiedyś jeszcze w epoce analogowej jak kupowałem pierwsze lustro z wyższej półki, używane zresztą to dostałem wraz ze szkłem jakiś UV hamy. Porównując zdjęcia to tak jakbym robił przez jakaś brudną szybę. Więc filterek poszedł na podstawkę do kielonka bo do niczego więcej się nie nadawał. Byłem mniej niż zadowolony. Później z Niemiec dostałem jakieś marketowe filtry, nazwy nie pamiętam bo były bez nazwy i były o niebo lepsze od tej hamy.
    Moim zdaniem lepiej dozbieraj do czegoś innego jak wymienione powyżej marumi czy hoya.
    pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Mam polar Hamy kupiony przed wielu laty. Nie ma żadnych powłok ale jest solidnie wykonany. To jeszcze z czasow gdy Hama sprzedawała pod swoim szyldem najniższe modele Hoya. Już go od dawna zresztą nie używam. Trudno mi powiedzieć kto jest dziś producentem filtrów dla Hamy. Nie kupiłbym jednak polara bez sprawdzenia jaki daje odcień niebieskiego nieba bo można się rozczarować.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 119 z 148 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów