Czyli reasumując, biorąc wszystkie za i przeciw jaki filtr polaryzacyjny 77 mm do obiektywów :
1. Canona EF-S 10-22
2. Canona EF 100-400 f 4,5-5,6 L IS USM
Czekam na wasze typy z podaniem dokładnego modelu.
Czyli reasumując, biorąc wszystkie za i przeciw jaki filtr polaryzacyjny 77 mm do obiektywów :
1. Canona EF-S 10-22
2. Canona EF 100-400 f 4,5-5,6 L IS USM
Czekam na wasze typy z podaniem dokładnego modelu.
B+W MRC, nie-slim. Ale po uprzednim upewnieniu sie, ze nie winietuje przy 10mm (ja bym sie mimo wszystko troche obawial w ciemno).Zamieszczone przez Nemeo
77 B+W MRC ~450zł
EDIT: pojdz na gielde foto albo do jakiegos sklepu i sobie przetestuj brak winiety
Dobrze. Ostatnio kupowalem u nich kilka B+W i przesylka doszla w calosci (inna sprawa, ze kurierem, bo zakup byl naprawde sporyZamieszczone przez Polaco
)
Czy jest jakaś alternatywa, czy to na chwilę obecną najlepszy wybór ?B+W MRC, nie-slim. Ale po uprzednim upewnieniu sie, ze nie winietuje przy 10mm
Grrrr.... na dwoch stronach tego watku masz napis 'B+W MRC' chyba w co drugim poscieZamieszczone przez Nemeo
Tak, to jest najlepszy wybor.
Muflon, nie denerwuj się tak, poprostu mam blade pojęcie o filtrach i nie chcę wywalić 400 zł na jakiś szajs.Grrrr.... na dwoch stronach tego watku masz napis 'B+W MRC' chyba w co drugim poscie
No ale ile razy mozna pisac to samoZamieszczone przez Nemeo
![]()
Dobra, zebys czul sie lepiej, powiem jeszcze raz: Tak, B+W MRC to dobry wybor i warty swojej ceny![]()
A od kiedy B+W to najlepszy wybór? To chyba jeden z mitów z grupy pl.rec.foto. Widziałem kiedyś testy niemieckiej gazety i B+W było poza pierwszą piątką. Polecam Heliopan, tylko nie od polskiego dystrybutora. Ja kupiłem w niemieckim sklepie wysyłkowym 77 shpmc za 400 zł, kiedy polski dystrybutor chce ponad 700!!!!!Zamieszczone przez muflon
A kto byl jeszcze w tej "piatce" ?