Witam, jak sie ma jakosc filtra polaryzacyjnego Cokin w stosunku do Hoya HMC Super?
Tak sie sklada ze wlazlem w polowki Cokina (HiTech) i zastanawiam sie nad wymiana tej Hoyi na filtr polaryzacyjny pasujacy do holdera cokina.
A wiec jak sie to ma do siebie?
Witam, poszukuje filtr do tamrona 17-50 coś ala ten: B+W; POL-CIR MRC Slim z zastosowaniem do krajobrazów - interesuje mnie też do tego jakieś połówki co możecie poradzić?
Do praktykow, jaki byscie polecili dekielek do filtra Hoya SHMC Pro1, podobno oryginalne canona da sie na taki nadziac, ale spada, a moze ktos cos poleci....konkretnie.....moze na allegro bedzie cos?.....duzo tego i nie wiem co wybrac.
Pytanie do praktykow, a nie tych co mowia ze "ten powinien byc dobry ale nie sprzawdzalem".
Pozdrawiam
Do zabezpieczenia w/w filtru można wykorzystać coś takiego :
http://www.allegro.pl/item482995941_...yjny_58mm.html
Niestety wadą takiego rozwiązanie jest sposób mocowania dekla. Zamiast zatrzasków (jak to ma miejsce w oryginalnych deklach) posiada on gwint co sprawia iż jego montaż jest nieco bardziej problematyczny. Swego czasu miałem możliwość przetestowania powyższego rozwiązania i poza sposobem montażu (do którego po pewnym czasie można przywyknąć) sprawdzało się ono nie najgorzej.
Ostatnio edytowane przez axk ; 02-12-2008 o 15:51
EOS + Speedlite
HOYA SUPER HMC PRO1 ,a
Hoya Pro1 Digital
jest jakas roznia znaczna pomiedzy tymi filtrami?