Strona 92 z 148 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Uzależniony

Domyślnie

Wtam, dlaczego, a moze z jakiego powodu filtr Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 77mm jest prawie dwa razy drozszy od filtru Hoya polaryzacyjny kołowy PRO1 Digital 77mm. Co takiego fantastycznego uczyniono za taka cene? Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Wtam, dlaczego, a moze z jakiego powodu filtr Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 77mm jest prawie dwa razy drozszy od filtru Hoya polaryzacyjny kołowy PRO1 Digital 77mm. Co takiego fantastycznego uczyniono za taka cene? Pozdrawiam.
    Według producenta filtry serii Super HMC posiadają większą liczbę powłok optycznych, są precyzyjniej wykonane oraz zapewniają lepszą transmisję światła a niżeli seria PRO 1 Digital.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Właśnie tak jak napisał axk
    według producenta:
    Seria HMC: Filtry tej klasy słyną ze swoich zdolności minimalizowania odbić refleksów światła od powierzchni filtra, redukowania widma i plam. Rezultatem tego jest średnia transmisja światła przez filtr wynosząca 97%, wynikiem czego fotografujący otrzymuje ostry obraz i niezmieniony balans kolorów.
    Filtry HOYA HMC są rekomendowane dla poprawy osiągów i zachowania szczególnych parametrów, obiektywów z pokryciem wielowarstwowym.

zobacz jeszcze stronę:
    http://www.hoyafilter.com/products/hoya/coatings.html
    z wykresem odbić w funkcji długości fali.

Uzależniony

Domyślnie

Dzieki chlopaki za info. Juz kupiony i leci do mnie z foto-tip.pl : Hoya polaryzacyjny kołowy HMC Super PRO1 77mm. Zobaczymy jak smiga w praktyce

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cieszymy się z Tobą ! :-D
    Dobrze, że do taaakich szkieł nie kupiłeś jakiejś szybki okiennej z doczepionym gwintem typu HAMA z marketu - nawet na kompakcie widać róznicę.

Uzależniony

Domyślnie

Krzy, mial byc B+W ale nie moglem znalezc sklepu netowego, ktory ma na stanie i z wysylka ze granice. Poza tym foto-tip juz mam sprawdzony.

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Fakt - czasem z dostępnoscią B+W są problemy, no i ta cena...
    ale jestem przekonany, że HOYA HMC Super Pro1 to także super sprzęcik !

Uzależniony

Domyślnie

Mam, dolecial. Jutro postaram sie cos zapodac porownawczo pzdr.

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Witam,
    poszukuję informacji na temat filtrów polaryzacyjnych prostokątnych 4X4 FORMATT, LEE lub TIFFEN. Czy ktoś z Was może ich używa ? Planuje zastosowanie plenerowe.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Witam was serdecznie. Dopiero zaczynam zabawę z fotografią, i mam problem właśnie z polaryzacyjnym filtrem. Posiadam coś takiego jak Hoya 58mm PL-CIR. Zapakowałam na obiektyw i robiłam fotki lotnicze. Niestety - po wrzuceniu na kompa okazały się totalną klapą. Kompletnie zmienione kolory. A bawiąc się poziomami widać ewidentny nadmiar niebieskiego. I co ja mam z tym wszystkim zrobić już nie wiem czy to mi brakuje jakiejś podstawowej wiedzy, czy coś przegapiłam, czy ten filtr jest po prostu kiepski. Drugi mam UV też Hoya i jest zadowalający.

Strona 92 z 148 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów