czyli warto doplacic 50zl ?
czyli warto doplacic 50zl ?
Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub
Mam MRC na obiektywy 77mm, Kasemann MRC na obiektywy 58mm (tylko dlatego Kasemann, bo się trafił używany za 140 zł). Wyżej przytoczona wypowiedż: "...najdroższy na jaki Cię stać" odzwierciedla zależność jakości do ceny. Więc sam sobie odpowiedż na pytanie:
- jak bardzo jakość została podniesiona przez producenta za kwotę 50 zł?
Moim zdaniem tak niewiele, że nie zauważysz tego. No może zauważysz - za 50zł, jest ładny złoty napis KASEMANN
Witam
Mam w planach kupno d30 z tamronem 28-75mm f2.8 (67mm) i chciałbym na początek jakiś tani filtr polaryzacyjny (oglądając zdjęcia z takimi filtrami stwierdziłem, że przyda się
Niestety cały wątek jest przeogromny i prawie niemożliwy w przeczytaniu :/
Najpierw pytanko na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi: czym się różni filtr polaryzacyjny kołowy od zwykłego?
Jaki filtr wybrać do dajmy na to ok 120zł? Sprzęt będę raczej kupował w US (mile widziane linki do jakiegoś taniego sklepu...)
Dodatkowo myślałem o jakichś filtrach połówkowych - na pewno szary i może jakiś jeden kolor... Czy warto inwestować w system Cokin? Jak jest z jakością takich filtrów po 40 zł na allegro? http://allegro.pl/item324847502_filt...4_121m_fv.html
Pozdrawiam!
Witam!
Znalazlem w sieci filtry trzech roznych firm. Kazdy z nich w podobnej cenie. Jeden Hoya jak zauwazylem reklamuje sie w tytule "TTL AF".
Czy moge prosic fachowcow o pomoc w wyborze
PZDR
Z tych, które podałeś to Marumi, Heliopan albo B+W![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Z tego co doczytalem to:
Znalazlem takie cos:Seria szara wielopowlokowa HMC, transmisja swiatla >97%
Seria czarna wielopowlokowa Super-HMC transmisja 99.7%
1. Pierwsza Hoya
2. Druga Hoya
3. Trzecia Hoya
i badz tu madry :P
Inne spojrzenie, artykuly z jednego sklepu cena prawie ta sama:
Hoya I
Hoya II
PZDR