Zgadza się, ale to winietuje holder a nie filtr.
Zgadza się, ale to winietuje holder a nie filtr.
Potrzebuje jakis w miare dobry filtr polaryzacyjny do 50mm f/1.8
Polecicie cos?
Oczywiscie dobrze by bylo tanio
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
ja Ci mogę polecić Filtr Matin High polaryzacyjny kołowy CP tanio i daję rade![]()
Ostatnio edytowane przez salas ; 26-03-2013 o 19:29
Lato przyszło, więc zastanawiam się nad CPLem do mojej c40/2.8
Na Tamronie mam Marumi DHG i jak najbardziej jestem zadowolony, ale ciężko w Warszawie znaleźć 52mm..
W moim ulubionym sklepie widzę jakieś nowe Marumi WPC, to to samo co DHG? 140pln do przełknięcia, ale za 119pln jest też Hoya HRT Cir-Pol, to włąśnie te słynące z cięzkiego czyszczenia zabrudzeń?
Witajcie forumowicze !
Widzę dużo zostało napisane na temat polarów, ale osobiście poszukuję bardzo dobrego, sprawdzonego filtra polaryzującego.
Zapoznałem się z testem na optyczne.pl Test filtrów polaryzacyjnych - Wyniki i podsumowanie - Inne testy - Optyczne.pl
ale osobiście wolę zobaczyć efekty pracy tych filtrów i słowa użytkowników na ich temat![]()
Macie jakieś sprawdzone i godne polecenia filtry na L 72mm .
Z góry dzięki za każde porady![]()
Czy zmieniło się coś w kwestii filtrów? Nadal najbardziej opłacalne są filtry Marumi?
Marumi DHG Circular P.L.D 67 mm - 200 zł
Marumi DHG Super Circular P.L.D 67 mm - 280 zł
A jak wypadają te nowe filtry Marumi z mosiądzu? Lepsze, gorsze?
Jak jest z czyszczeniem filtrów Marumi? Słyszałem różne opinie.
Warto dopłacać do B+W Slim KSM C-POL MRC 67 mm?
Mój obiektyw to Tamron 17-50, filtr ma mieć średnicę 67 mm. Czy lepiej może kupić 72 mm i redukcję na 67 mm? Jaka jest najbardziej uniwersalna średnica?
Jednak będę potrzebował filtra o średnicy 72 mm, chyba najbardziej popularna średnica. Mam obiektyw Tamron 17-50 VC. W moim zainteresowaniu pozostały dwa obiektywy:
Test filtrów polaryzacyjnych - Marumi DHG Super Circular P.L.D 72 mm - Inne testy - Optyczne.pl
Test filtrów polaryzacyjnych - uzupełnienie - Hoya HD CIR-PL 72 mm - Inne testy - Optyczne.pl
Krótka piłka, który?