Strona 137 z 148 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Filtry polaryzacyjne

a po co Ci 2 filtry polary. Jeden ten polar super i do ochrony obiektywu lens protect zamiast UV lepiej zakupić również z marumi i wyjdzie Cie 284 zł. Skąd wzięłaś takie sumy (215 zł wiadomo ten co podałem filtr, a 219 zł ?) bo gwiazdkowy to za 110 zł spokojnie się kupi jeśli Ci taki potrzebny.
    Ten filtr Marumi PL-C CPL 62mm Yellow nie jest slim no i co ważne nie ma powłok dhg.
    Ja bym go nie kupił wolałbym dołożyć te 90 zł bo nawet powłok nie wiadomo ile on ma, a to jest bardzo ważne. Te co ja i Bangi wymieniliśmy są sprawdzone i lepiej taki zakupić. Warto dołożyć i kupić raz a porządnie. Innych tzn. tańszych od wymienionych filtrów nie posiadam bo jakość też jest ważna i liczba powłok na co należy zwrócić uwagę. Filtry są ważne pod tym względem żeby różnych zabarwień nie dawały w końcu to dodatkowe szkło, więc musi być dobre i dlatego troche kosztuje.
    Sama musisz zdecydować bo już wiesz czym się kierować. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 19-09-2012 o 14:24

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Cześć. Mam Sx20IS. Jaki tani lecz w miarę dobry filtr UV oraz adapter polecilibyście do tego aparatu? Nie jestem zaawansowanym fotografem więc nie muszę mieć sprzętu z górnej półce. Chciałbym trochę jednak polepszyć jakość swoich zdjęć...
    Czy taki zestaw jest ok: http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Znalazłem również taki adapter: JJC Adapter na filtry do Canon SX20 SX10 SX1 - Sklep Internetowy - UMnieTaniej Cena 90zł. Cena zestawu powyżej 110... Czyżby ten adapter był jakiś inny (lepszy) od tego z tego zestawu? Na co należy zwrócić uwagę przy kupnie adaptera i filtrów? Czy po kupnie adaptera wszystkie filtry (o danej średnicy) podejdą wtedy do tego aparatu? Czy nadal muszą być dedykowane pod konkretny model aparatu?

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Cytat Zamieszczone przez norbert_p Zobacz posta
    Znalazłem również taki adapter: JJC Adapter na filtry do Canon SX20 SX10 SX1 - Sklep Internetowy - UMnieTaniej Cena 90zł. Cena zestawu powyżej 110... Czyżby ten adapter był jakiś inny (lepszy) od tego z tego zestawu? Na co należy zwrócić uwagę przy kupnie adaptera i filtrów? Czy po kupnie adaptera wszystkie filtry (o danej średnicy) podejdą wtedy do tego aparatu? Czy nadal muszą być dedykowane pod konkretny model aparatu?
    Filtry nie muszą być dedykowane. Wystarczy odpowiedni pierścień mocujący i odpowiednia średnica. Różnica zwykle polega na jakości filtrów. Jak pewnie zauważyłeś różnice w cenie bywają kilkuset-procentowe. Różnica w osiąganych efektach jest najbardziej zauważalna nie wtedy kiedy porównujemy filtr znośny i bardzo dobry (bardzo drogi) a kiedy mamy do czynienia z filtrem słabej jakości. Ten zestaw, który pokazałeś jest jak na filtry całkiem niedrogi, dlatego po samych filtrach szału bym się nie spodziewał. Jeżeli jednak tu za sam adapter masz zapłacić prawie tyle samo co za zestaw z filtrami to bierz zestaw. Różnicy jakościowej w samym adapterze pewnie się nie dopatrzysz (o ile jakaś jest) a filtry sobie wypróbujesz, a nóż trafi się coś do zaakceptowania. Rzeczy od FreePower zwykle spełniają swoje zadanie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Jaki w takim wypadku polecilibyście do mojego aparatu? Wiem, że wybór filtru zależy od optyki w danym modelu... U jednego dany filtr będzie ok, a u drugiego już nie...

Miasto
    Poznań

Czy znalazł ktoś z naszych forumowiczów może opis / porównanie filtrów w jakimś serwisie www w którym ktoś wziął pod uwagę ich oddziaływanie na utratę rozdzielczości i ostrości zdjęcia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez pw_ch Zobacz posta
    Czy znalazł ktoś z naszych forumowiczów może opis / porównanie filtrów w jakimś serwisie www w którym ktoś wziął pod uwagę ich oddziaływanie na utratę rozdzielczości i ostrości zdjęcia?
    Jeżeli kupujesz sprawdzone marki jak Hoya Bw to różnice są wręcz niezauważalne. Sam mam Hoye i różnicy nie widzę.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez pw_ch Zobacz posta
    tu masz trochę o odbłyskach i jakimś smużeniu: Test filtrów polaryzacyjnych - Wstęp - Inne testy - Optyczne.pl
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Hello!

Jakiś czas temu rozglądałem się za filtrem polaryzacyjnym dla siebie. Wielu zachwalało Maruni DHG/Super DHG i ceny wtedy, jakie widziałem oscylowały ok 500 zł. Dziś patrzę a tu 219/319 zł. Czy coś się zmieniło w cenach w ostatnich dniach? A może mi się coś pomyliło.

FILTR POLARYZACYJNY MARUMI 77mm DHG SLIM + GRATIS (2816664300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FILTR POLARYZACYJNY 77mm Marumi DHG Super + GRATIS (2816664926) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rozumiem, że te filtry różnią się wyłącznie tymi dodatkowymi powłokami ułatwiającymi czyszczenie.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Hello!

Jakiś czas temu rozglądałem się za filtrem polaryzacyjnym dla siebie. Wielu zachwalało Maruni DHG/Super DHG i ceny wtedy, jakie widziałem oscylowały ok 500 zł. Dziś patrzę a tu 219/319 zł. Czy coś się zmieniło w cenach w ostatnich dniach? A może mi się coś pomyliło.

FILTR POLARYZACYJNY MARUMI 77mm DHG SLIM + GRATIS (2816664300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FILTR POLARYZACYJNY 77mm Marumi DHG Super + GRATIS (2816664926) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rozumiem, że te filtry różnią się wyłącznie tymi dodatkowymi powłokami ułatwiającymi czyszczenie.
    zgadza się te filtry różnią się tylko tymi 2 powłokami wpc, a ceny na tych aukcjach co podałeś są oki. Ja rok temu za dhg super 77 mm płaciłem 309 zł. Wybór należy tylko do ciebie. Nie wiem kiedy patrzyłeś te ceny bo ja takich cen nie pamiętam. Śledziłem te filtry od jakiegoś czasu i nigdy takich nie pamiętam, wiec raczej pomyliło Ci się coś. Ceny oczywiście brane w najtańszym sklepie bo niektóre to mają wygórowane ceny i za 460 zł można dostać. We wrześniu tego roku były takie same ceny. Pozdrówki
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 05-12-2012 o 16:12

Strona 137 z 148 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów