Hmmm... naprawdę, na jakieś dziwne źródło musiałeś trafić(...) a cena zależy od źródła.![]()
Ale to tak już trochę OT.
Hmmm... naprawdę, na jakieś dziwne źródło musiałeś trafić(...) a cena zależy od źródła.![]()
Ale to tak już trochę OT.
Mam pytanie, czy testowal ktos z Was nowy wytwor Hoyi, tzn Hoya CIR-PL Seria HD. Z ciekawości jak sie go czyści, jak zachowuje sie na odblaski, itd, itd? Ogólne wrazenia?
CANON 40D + EF 24-105L
trudno coś powiedzieć, bo krótko go używam - pierwsze wrażenie, to że 77mm jest cieńsze niż niektóry UV Hoyi ;]
Wiem ze to prywata, ale co tam - przezaje...iste zdjecia ze stadionu x-lecia, klimat i swiatlo to bajka, swietny fotoreportaz. A co do filtru to wlasnie ja poluje tez na 77 pod 24-105, pozatym bedzie potem w przyszlosci na szeroki.
CANON 40D + EF 24-105L
"Nasi" ruszają z polarkami:
http://www.optyczne.pl/1605-nowo%C5%...zacyjnych.html
Ciekawe jak będzie z jakością tych szkieł.
Witam,
prosze o radę. Jestem początkującym użytkownikiem lustrzanki cyfrowej Canon 450d z kitem EF-S 18-55 IS USM. Chciałbym kupić filtr i wydaje mi się iż pierwszym który warto kupić jest właśnie filtr polaryzacyjny. Niedrogi ale spełniający swoje przeznaczenie. Proszę Was o radę i pomoc w wyborze.
Hmmm..jak widzę nowy Matin jest dostępny już od 61 zł gdy wspomniana Hoya kosztuje 135 zł.
Cześć.
Czy ktoś z Was używa może filtra polaryzacyjnego ocieplającego ? Bardzo bym prosił o opinie.
W chwili obecnej ocieplenie obrazu przy fotografowaniu krajobrazów uzyskuję poprzez łącznie filtrów połówkowych z polarem lub też poprzez lokalne stosowanie filtrów w PS, ale chciałbym wyeliminować niepotrzebnych pośredników.
Od pewnego czasu kusi mnie zakup, ale wolę posłuchać opinii użytkowników
.