Strona 92 z 137 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

czasem duzo pomaga informacja czy uzywane jest pelnoklatkowe body czy crop.

do FF to bez roznicy czy wezmiesz slim czy nie, bo zalozony na UV i tak bedzie w diably winietowal.
    w cropie nie powinno byc z tym zadnych problemow
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A ja mam pytanie o polara do 16-35L? Czego używacie? wiadomo że 82mm tani nie będzie ale jak z winietą itp.?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

akustyk, jestem pod wrażeniem Twojego portfolio na photo.net. Jakich filtrów Ty używasz? Podejrzewam, że Cokin P serię, tak?
    Jakieś rekomendacje co do polara?
    Jak na razie mam tylko 17-55 z porządnych szkieł i nie wiem kiedy będzie mnie stać na 10-22 lub coś podobnego, dlatego tez nie wiem czy kupować wersję Slim, szczególnie po cytowanym wyżej poście.

Pozdrawiam.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    akustyk, jestem pod wrażeniem Twojego portfolio na photo.net. Jakich filtrów Ty używasz? Podejrzewam, że Cokin P serię, tak?
    dzieki za opinie, chociaz w zasadzie to photo.net to w moim przypadku archeologia

jesli chodzi o filtry - rozmiar P, w szarych polowkach i jednolitych szarych Hitech, w kolorowych polowkach (jesli mi sie zdarza, bo ostatnio rzadko) byle badziewie ktore sie tanio nawinie. i tak cepelia i tak

Jakieś rekomendacje co do polara?
    wielokrotnie powlekany, latwy do czyszczenia, niedrogi. ja mam Hoye Digital i Marumi DHG i oba sa w porzadku. moze Marumi lekko lepsze do czyszczenia

Jak na razie mam tylko 17-55 z porządnych szkieł i nie wiem kiedy będzie mnie stać na 10-22 lub coś podobnego, dlatego tez nie wiem czy kupować wersję Slim, szczególnie po cytowanym wyżej poście.
    do UWA bralbym slima.
    www albo tez flickr

Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dzieki za opinie, chociaz w zasadzie to photo.net to w moim przypadku archeologia
    Może warto uaktualnić, to świetny serwis ;>
    jesli chodzi o filtry - rozmiar P, w szarych polowkach i jednolitych szarych Hitech, w kolorowych polowkach (jesli mi sie zdarza, bo ostatnio rzadko) byle badziewie które się tanio nawinie. i tak cepelia i tak
    A co to cepelia?
    Na razie w kolorowe nie chcę się bawić ale połowkowe lub pełne szare planuję zakupić po polarze nad którym ślęczę od tygodni (patrz poprzednia strona).

wielokrotnie powlekany, latwy do czyszczenia, niedrogi. ja mam Hoye Digital i Marumi DHG i oba sa w porzadku. moze Marumi lekko lepsze do czyszczenia
    Slim tak, ale brak gwintu z przodu jakoś do mnie nie przemawia, gdyż jak osłonka spadnie można go łatwo zarysować i pewnie jakość wykonania już nie ta (myślę tu o B+W i skłaniam się ku MRC KSM).
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Może warto uaktualnić, to świetny serwis ;>
    to byl swietny serwis. od jakichs 2 lat po****da, bo wielu dobrych autorow sobie go odpuscilo

poniekad, zupelnie tak samo bylo z photosig.com, chociaz tam porazka zaczela sie znacznie wczesniej

A co to cepelia?
    cepelia, syn. odpustowa, przekolorowana tandeta

Slim tak, ale brak gwintu z przodu jakoś do mnie nie przemawia, gdyż jak osłonka spadnie można go łatwo zarysować i pewnie jakość wykonania już nie ta (myślę tu o B+W i skłaniam się ku MRC KSM).
    ww. Marumi i Hoya spelniaja ten warunek. nie zebym czesto potrzebowal, swoja droga...
    www albo tez flickr

Miasto
    Caversham

Domyślnie

ww. Marumi i Hoya spelniaja ten warunek. nie zebym czesto potrzebowal, swoja droga...
    Tylko, że filtry Hoya są dla mnie zupełnie niezrozumiałe, szczególnie ich nazewnictwo, który jest który i jeśli brać to który dokładnie.
    Niestety Marumi, czy Heliopan nie jest łatwo dostępny w dobrych sklepach w UK (korzystam z warehouseexpress.com).
    ... mój zestaw...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

akustyk - co wg Ciebie jest dzis co najmniej na poziomie photo.net ?
    Dla mnie to jeden z najlepszych serwisow - zwlaszcza jesli chodzi o dzial forum.

Miasto
    Caversham

Domyślnie

Skoro Heliopany są tak dobre (powłoka Käsemann) i jeszcze lepiej skonstruowane, do tego w miarę cienkie i nie winietują to chyba podaruję sobie B+W (BTW warehouseexpress je sprzedaje) i kupię właśnie Heliopana.
    Mam nadzieję, że można go użyć z oryginalnym dekielkiem i że osłonka na obiektyw również będzie pasować?

Czy można powiedzieć, że Heliopan to wyższa półka od B+W?
    Jeśli tak to chyba jestem zdecydowany

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
    ... mój zestaw...

Uzależniony

Domyślnie

(...) Czy można powiedzieć, że Heliopan to wyższa półka od B+W? (...)
    Ponoć tak, ale lektura testu na optyczne.pl (WYNIKI TUTAJ) raczej zniechęca do takiego zakupu.
    Nie żeby optyczne.pl było wyrocznią, a nieszczęśliwe przypadki nie mogły mieć miejsca, ale oba heliopany wypadły słabo i najwyraźniej tak już zostało...

Strona 92 z 137 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów