Strona 79 z 137 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marylka Zobacz posta
    rozumiem, więc nie ma po co przepłacać a może coś z hoyi lub marumi ?
    tego akurat nie powiedzialem poniekad, ta okladzina to moze byc wlasnie to, co zdecydowanie swiadczy na korzysc tych filtrow. sek w tym, ze zeby to ocenic to trzeba by miec mozliwosc obejrzenia i porownania zdjec, wzglednie posluchania opinii kogos, kto uzywal w praktyce i potrafi ocenic ewentualna roznice.

moja uwaga co do cen dotyczyla wylacznie faktu, ze klient jest lupiony z kasy za cos, co producenta kosztuje grosze, a co marketing sprzedaje jako osmy cud swiata co zreszta jest praktyka bardzo powszechna

a tak subiektywnie rzecz biorac, to mam sam dwa polary, z ktorych jeden jest jakims tanim Vivitarem z Allegro a drugi to Hoya Digital. Hoya ma subiektywnie ladniejsze kolory, ale pod wzgledem jakosci optycznej nie mam zastrzezen do zadnego z tych filtrow. biorac pod uwage roznice w cenie miedzy tym Vivitarem a Hoya jestem daleki od przekonywania kogokolwiek do placenia bajonskich sum za te filtry, ktorych jakosc optyczna (bedaca fetyszem dyskusji i uzasadnieniem topienia setek zlotych/euro) i tak jest ograniczana przez wlasnie folie polaryzujaca...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-07-2008 o 21:31
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Marylka
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

jeżeli chodzi o wersję KSM to nie wiedziałam do końca co oznacza KSM. Jeżeli jest lepsza to kupię
    Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 IS

Początki nałogu

Domyślnie

Szukałem a nie widzę wyraźnej...
    FF, 16-35 czyli 82mm, polar B+W któryś, gruby czy slim musi? Na deklu mi nie zależy. Na polaryzacji na szerokim owszem.

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam!

Jestem niemal zdecydowany na zakup B+W Kasemann, 72mm, najchętniej nie slim. Nie wiecie może, czy można coś takiego dostać w Warszawie? Wyjazd w sobotę
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Początki nałogu

Domyślnie

Z filtrami jest problem, trzeba dzwonić po wszystkich i pytać. Np. e-cyfrowe.
    Torby wiadomo gdzie obejrzeć i kupić można, system Cokina też. A reszta? Nie zawsze jest czas szukać w necie...

Jest tu gdzieś wątek z listą sklepów posiadających konkretny towar na miejscu w wawie?

maciaz
    Guest

Domyślnie

Wlasnie sie zarejestrowalem i witam wszystkich !

Mial ktos do czynienia z filtrem polaryzacyjnym SIGMY ? Planuje zakup filtra do szkla SIGMY 10-20mm. Dokladnie takiego: http://sigma4less.com/sigma-77mm-cir...ss-filter.html

Niewiele drozsza jast HOYA S-HMC o ktorej mozna bylo przeczytac wczesniej: http://sigma4less.com/hoya-77mm-circ...er---thin.html

Uzywal ktos ktoregos z tych filtrow ?

Bede wdzieczny za informacje.

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,
    mam zamiar kupić polarka do szkieł:
    KIT 18-55, 50/1.8, Sigma 70-300 APO DG Macro,

przejrzałem (:wink wątek i doszedłem do wniosku, żeby wybrać jeden z filtrów marki Hoya,
    Hoya Pol Standard lub Hoya Pol DMC Pro 1 Digital,
    lepiej dopłacić i mieć wersję Pro 1 ? czy może do szkieł z którymi będę używał wystarczy Pol Standard ?
    Ostatnio edytowane przez G@wron ; 24-07-2008 o 02:16

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G@wron Zobacz posta
    Witam,
    mam zamiar kupić polarka do szkieł:
    KIT 18-55, 50/1.8, Sigma 70-300 APO DG Macro,

przeglądnąłem wątek i doszedłem do wniosku, żeby wybrać jeden z filtrów marki Hoya,
    Hoya Pol Standard lub Hoya Pol DMC Pro 1 Digital,
    lepiej dopłacić i mieć wersję Pro 1 ? czy może do szkieł z którymi będę używał wystarczy Pol Standard ?
    wedlug zasobnosci portfela, ale standardowa Hoya spokojnie tu wystarczy na kita i Sigme. a na 50/1.8 mozna zaszalec i kupic Digital, bo to i mniejsza srednica i lepsza jakosc optyczna...

z innej beczki:
    nie "przeglądnąłem", a "przejrzałem". tak jak nie "oglądnąłem", a "obejrzałem"
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie

Hoya standart z kitem cos da ? Ma ktos jakies zdjecia, szukalem w googlach ale sa same oferty sprzedazy

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Coś tam dawała ale ja się trochę zawiodłem uzyskiwanymi efektami. Chociaż nadal nie mam odniesienia, bo Hoye i kita sprzedałem, a nie kupiłem innego CPL.

Strona 79 z 137 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów