Strona 65 z 148 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    No to podpadlem moderatorowi powielajac watek
    Wiec tutaj napisze o co kaman

Jak narazie mam zamiar przykrecic polara do C 24-105, ale w przyszlosci bedzie to takze C 10-22. Chcialbym, abyscie podpowiedzieli co nie winietuje na 10-22, ma 2 gwinty i jest JAKOSCIOWO najlepsze.
    tylko.....please don't kill me
    Jakościowo jak B+W Jest Marumi Slim DHG - cenowo jest znacznie lepszy.
    Ma 2 gwinty i spokonie zaklada sie na niego zwykły dekiel.na 10mm nie winietuje
    Nie zastanawiałbym się - następny w razie potrzeby u mnie też będzie Marumi, mam też B+W ale nie widzę sensu przepłacania.
    Pozdrawiam
    5D + L

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Na forum faktycznie o filtrach (w tym i polaryzacyjnych) było już dużo pisane. Było dowodzone, że mogą pogarszać jakość zdjęć - szczególnie te zrobione ze zwykłej szybki, inne bardzo trudno wyczyścić, jeszcze inne dają zafarby itd.
    Czyli, moim zdaniem, wybór jest prosty i nie da się oszukać fizyki i ekonomii: jeśli potrzebny jest dobry filtr to klasy B+W MRC, a jeśli nie wystarcza środków to najlepszy (czyli najdroższy) na jaki można sobie pozwolić.
    I nawet najbardziej wnikliwa dyskusja nie spowoduje, że filtry HAMA będą nadawały się do nakręcenia na obiektyw!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    Na forum faktycznie o filtrach (w tym i polaryzacyjnych) było już dużo pisane. Było dowodzone, że mogą pogarszać jakość zdjęć - szczególnie te zrobione ze zwykłej szybki, inne bardzo trudno wyczyścić, jeszcze inne dają zafarby itd.
    Czyli, moim zdaniem, wybór jest prosty i nie da się oszukać fizyki i ekonomii: jeśli potrzebny jest dobry filtr to klasy B+W MRC, a jeśli nie wystarcza środków to najlepszy (czyli najdroższy) na jaki można sobie pozwolić.
    I nawet najbardziej wnikliwa dyskusja nie spowoduje, że filtry HAMA będą nadawały się do nakręcenia na obiektyw!
    dzięki. najwyżej 80zł pójdzie w błoto
    Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMA

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Czy HOYA HMC SUPER PRO1 jest lepszym czy gorszym filtrem od Marumi Slim DHG ? uwierzcie, ale w 2 najlepiej zaopatrzonych sklepach w Atenach nie ma B+W ani Heliopana
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

A jednak sie pomylilem, znalazlem B+W i od razu zakupilem slima MRC. Z Heliopanem ciezko, ale czy jest on znacznie lepszy od B+W, czy roznicy za bardzo nie widac? Uspokujcie mnie, ze nie na darmo obieglem cale centrum Aten
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Uspokajam Cię
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Juz mi ulzylo Nie ma to jak grupa wsparcia CB

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    A jednak sie pomylilem, znalazlem B+W i od razu zakupilem slima MRC. Z Heliopanem ciezko, ale czy jest on znacznie lepszy od B+W, czy roznicy za bardzo nie widac? Uspokujcie mnie, ze nie na darmo obieglem cale centrum Aten
    Warto było biegać po Atenach!!! B+W to naprawdę super filtr, i nie sądzę żeby Heliopan był lepszy....
    Tak więc ja też Cię uspokajam! :grin:

Dopiero zaczyna Awatar los_bananos

Domyślnie

witam podpinam sie pod glowny watek
    mam JUZ holder z adapterem i polowke hitecha a teraz szukam odpowiedniego filtra polaryzacyjnego, do tej pory na allegro/ sklepach internetowych wyszukiwalem jedynie filtry oryginlane cokina pasujace do holdera - okragle (chodzi o fizyczny ksztalt filtra) ale teraz natrafilem na polaryzacyjny w formie plytki wsuwanej do holdera tak jak kazdy inny filtr:
    http://www.pixmania.com/pl/pl/112963...y-filtr-p.html
    no i jest nieco tanszy

co sadzicie o takim rozwiazaniu?
    www.gruda.com.pl - moje wyprawy rowerowe :-D
    www.foto.gruda.com.pl - moje zdjęcia
    www.geodezja.skoczow.pl - praca...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez los_bananos Zobacz posta
    witam podpinam sie pod glowny watek
    mam JUZ holder z adapterem i polowke hitecha a teraz szukam odpowiedniego filtra polaryzacyjnego, do tej pory na allegro/ sklepach internetowych wyszukiwalem jedynie filtry oryginlane cokina pasujace do holdera - okragle (chodzi o fizyczny ksztalt filtra) ale teraz natrafilem na polaryzacyjny w formie plytki wsuwanej do holdera tak jak kazdy inny filtr:
    http://www.pixmania.com/pl/pl/112963...y-filtr-p.html
    no i jest nieco tanszy

co sadzicie o takim rozwiazaniu?
    Ktoś pomieszał zdjęcia. Cokin #164 jest okrągły zamknięty w metalowym pierścieniu z ząbkami na obwodzie.

EDIT: nawet w opisie stoi "okrągły"

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 65 z 148 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów