Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

No to podpadlem moderatorowi powielajac watek
    Wiec tutaj napisze o co kaman

Jak narazie mam zamiar przykrecic polara do C 24-105, ale w przyszlosci bedzie to takze C 10-22. Chcialbym, abyscie podpowiedzieli co nie winietuje na 10-22, ma 2 gwinty i jest JAKOSCIOWO najlepsze.
    tylko.....please don't kill me
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    No to podpadlem moderatorowi powielajac watek
    Wiec tutaj napisze o co kaman

Jak narazie mam zamiar przykrecic polara do C 24-105, ale w przyszlosci bedzie to takze C 10-22. Chcialbym, abyscie podpowiedzieli co nie winietuje na 10-22, ma 2 gwinty i jest JAKOSCIOWO najlepsze.
    tylko.....please don't kill me
    Jakościowo jak B+W Jest Marumi Slim DHG - cenowo jest znacznie lepszy.
    Ma 2 gwinty i spokonie zaklada sie na niego zwykły dekiel.na 10mm nie winietuje
    Nie zastanawiałbym się - następny w razie potrzeby u mnie też będzie Marumi, mam też B+W ale nie widzę sensu przepłacania.
    Pozdrawiam
    5D + L

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Na forum faktycznie o filtrach (w tym i polaryzacyjnych) było już dużo pisane. Było dowodzone, że mogą pogarszać jakość zdjęć - szczególnie te zrobione ze zwykłej szybki, inne bardzo trudno wyczyścić, jeszcze inne dają zafarby itd.
    Czyli, moim zdaniem, wybór jest prosty i nie da się oszukać fizyki i ekonomii: jeśli potrzebny jest dobry filtr to klasy B+W MRC, a jeśli nie wystarcza środków to najlepszy (czyli najdroższy) na jaki można sobie pozwolić.
    I nawet najbardziej wnikliwa dyskusja nie spowoduje, że filtry HAMA będą nadawały się do nakręcenia na obiektyw!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    Na forum faktycznie o filtrach (w tym i polaryzacyjnych) było już dużo pisane. Było dowodzone, że mogą pogarszać jakość zdjęć - szczególnie te zrobione ze zwykłej szybki, inne bardzo trudno wyczyścić, jeszcze inne dają zafarby itd.
    Czyli, moim zdaniem, wybór jest prosty i nie da się oszukać fizyki i ekonomii: jeśli potrzebny jest dobry filtr to klasy B+W MRC, a jeśli nie wystarcza środków to najlepszy (czyli najdroższy) na jaki można sobie pozwolić.
    I nawet najbardziej wnikliwa dyskusja nie spowoduje, że filtry HAMA będą nadawały się do nakręcenia na obiektyw!
    dzięki. najwyżej 80zł pójdzie w błoto
    Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMA

Uprawnienia umieszczania postów