Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam już obiecane sample: Tokina 12-24 + CPL Hoya Pro1 Digital, 12 mm, f/8; RAW wywoływany bez odszumiania i wyostrzania oraz bez korekty aberracji i winietowania. Foty niestety marne, w dodatku zrobione w warunkach raczej na połówkę niż polar, ale coś tam zobaczyć można.
    http://img181.imageshack.us/my.php?image=crw4793dv9.jpg
    http://img181.imageshack.us/img181/7739/crw4796ru5.jpg
    Co się zaś tyczy mojej czyszczeniu o wielopowłokowych filtrów Hoyi to rzeczywiście jest to zajęcie dalece frustrujące. A oprawki, cóż, nawet Hama ma lepsze ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Poszedłem wymienić polar na inny i z przezorności otworzyłem przy sprzedawcy...okazało się ,że jest jeszcze gorzej niż w moim egzemplarzu. Zrezygnowałem z dalszego oglądania 10 pozostałych sztuk. Kasę oddali bez problemu.

Tak jak przez chwilę miałę ten filtr to zauważyłem, że powłoki zew. są jakieś hmm pofałdowane, czy może takie matowe, w kazdym razie ciężko się je czyści Jak na sprzęt na 300 stówy to jest słabo.

Chyba skorzystam z opcji,którą podpowiedział mi kolega JEAKAR'a i kupię filtr b&w. W każdym razie Hoy'a precz :smile:

MacGyver, dzięki za foty,mimo że nie bardzo na nich widać działanie polara :smile:
    pucha i grucha

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    MacGyver, dzięki za foty,mimo że nie bardzo na nich widać działanie polara :smile:
    No bo przecież miałem sprawdzić tylko winietowanie na 12mm :-D
    Co prawda chciałem zrobić lepsze ale nie było jak, dzień jakiś taki chmurny i wietrzny był :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów