Strona 34 z 137 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Miasto
    Elbląg

Domyślnie HOYA HMC czy HOYA PRO1 DIGITAL ??

Witam.
    Jestem nowy na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
    Wydaje mi się, że przeczytałem wszystkie tematy dotyczące polarków i troszkę już wiem.
    Zamierzam kupić jeden z podanych w tytule filtrów, obydwa oscylują w granicach 160 zł i jest to moje maximum jakie mogę przeznaczyć na zakup.
    Filtr będzie używany z 350D + kit, ewentualnie z sigmą 70-300 (58mm). Który wybrać?
    Jeżeli w tej cenie jest coś lepszego to proszę o ewentualne namiary.
    Przede wszystkim liczę na odpowiedź od osób, które zetknęły się z podanymi filtrami (mogły je porównać w praktyce).
    Z góry dzięki za porady.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witaj, własnie mam dokładnie podobny problem, szukam i czytam od dwóch dni chcąc wyczerpać wszystkie dotychczas napisane informacje, korzystając z tego, że już napisałeś dołączam się do Twojego tematu, ja szukam w zasadzie dwóch bo jeden pojdzie na ten sam zestaw co Twoj, a drugi na Tamrona 28-75 znalazłem taki http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=826 bo z tego co wiem to najlepiej Hoya tylko czy akurat ten ?

Domyślnie

No i MacGyver chłopie musisz lecieć w cieple kraje, coby koledze "zieleń i chmurki" cyknąć

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    No i MacGyver chłopie musisz lecieć w cieple kraje, coby koledze "zieleń i chmurki" cyknąć
    No każdy powód jest dobry żeby się z roboty urwać, zwłaszcza w ciepłe kraje ;-)
    No ale tak wracając na ziemię, to do weekendu to mogę działanie rzeczonych polarków przetestować co najwyżej na szybie (też jakaś informacja, ale większość fotoamatorów używa ich jednak w nieco innych celach)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Nie musi to być extremalny test, wystarczy nawet subiektywne odczucie (o ile różnice w filtrach będą znaczące) btw. czy obydwa z tych filtrów mają dwa gwinty czy tylko Digital?
    A za opisanie odczuć (nawet na szybie) będę zobowiązany

Dzięki za szczere chęci. Na chybił trafił kupiłem PRO 1 Digital.
    Puki co spełnia moje oczekiwania.
    Ostatnio edytowane przez wspoxxx ; 05-02-2007 o 15:05

Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Dzięki...
    Ten wątek forum był przeze mnie maglowany, ale nie widzę tam konkretnej odpowiedzi na frapujące nas pytanie. Filtr "a" czy "b", a może żaden tylko "c", bo w tej cenie właśnie "c" jest najlepszy.
    Też bym wolał B+W albo Marumi, ale nie mam i nie będę miał tyle pieniędzy (chyba, że ktoś sprzeda mi coś porządnego z drugiej ręki)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bo jednoznacznej odpowiedzi nie ma, wszystko zależy od zasobności Twojego portfela. Jedyne co można stwierdzić kategorycznie to to, że nie warto brać tych najtańszych filtrów, ale żaden z wymienionych przez Ciebie się do nich nie zalicza. Wady multipowłokowych filtrów Hoya zostały tam dość dokładnie opisane.
    Z mojej strony mogę powiedzieć tylko że mam oba przedmiotowe polarki (różnych średnic oczywiście) ale oba niestety dość krótko i sampli podesłać Ci nie mogę, bo nie trafiłem jeszcze na warunki do dobrego przetestowania obu. Jeśli Ci się z zakupem nie spieszy to możesz na takie przykładowe zdjęcia z mojej strony liczyć, ale na prawdę nie wiem kiedy uda mi się je zrobić.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Dzięki. A zakup chciałbym sfinalizować w tym tygodniu więc jeśli to możliwe był bym wdzięczny za foto sample (interesuje mnie zieleń i chmurki na niebie).
    Nie obrażę się jeśli nie dasz rady.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy na polara w wersji slim idzie założyć dekielek od obiektywu czy trzeba dokupic osobną pokrywkę?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    czy na polara w wersji slim idzie założyć dekielek od obiektywu czy trzeba dokupic osobną pokrywkę?
    B+W daje osobną pokrywkę, ale trzeba uważać żeby nie spadła, gdyż jest ona dosyć tandetna.

Strona 34 z 137 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów