Strona 32 z 148 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

czasami ma sens - ale musisz używać wtedy polara przeznaczonego do Cokin P - czyli wkładanego w 1 przegródkę.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Domyślnie

To wiem.Czym się różni taki filtr od normalnego?Gdzie najlepiej go kupić?przeglądałem paę ofert i szczerze mówiąc nie spotkałem się ze specyfikacją "do systemu cokin".Co do samego polara to chcę zainwestować maksymalnie

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zdaje się, że obciąłeś post.
    Co do polara - od standardowego różny się jedynie tym, że jest wkładany w holder. Jak ktoś się uprze to może założyć i normalny, a do tego przykręcić holder. Ale takim zestawem się trochę trudniej operuje (po każdej korekcji polaryzacji trzeba skorygować ustawienie holdera, co może popsuć ustawienie polara... itd.).
    Same polary znajdziesz na Allegro (można kupić wersję "alternatywną" za ok.110zł - sam mam taką, aczkolwiek rewelacyjna nie jest).
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Domyślnie

Mam w takim razie ostatnie decydujące pytanie:Czym Käsemann Slim 67 E MRC nie przyciemni mi za bardzo obiektywu(tamron 28-75) i czy da się na nieho nakręcić holder cokina

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam do sprzedania znakomitego,wielopowłokowego polara Marumi w wersji slim- nie zdążyłem go nawet użyć, gdyż sprzedałem Tamrona, o którym piszesz.
    Cena 189zł.

Domyślnie

Dzięki ale napaliłem się na wyżej wymienionego i czekam żeby ktoś rozwiał moje wątpliwości

Domyślnie

liczę w szczególności na posiadaczy tamronów

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon zieliński Zobacz posta
    Mam w takim razie ostatnie decydujące pytanie:Czym Käsemann Slim 67 E MRC nie przyciemni mi za bardzo obiektywu(tamron 28-75) i czy da się na nieho nakręcić holder cokina
    Nie do końca rozumiem pytanie.
    To jest naturalne, że polar ostro "przyciemnia" jak to mówisz szkło.
    Chcesz jednocześnie mieć nakręcony polar i uzywać cookina (domyślam się, że jakieś połówki)? A zastanawiałeś się co Ci wóczas zostanie z jakości efektu końcowego?

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon zieliński Zobacz posta
    liczę w szczególności na posiadaczy tamronów
    a to przepraszam - nie zauważyłem, traktuj moje uwagi jako mało ważne

Domyślnie

polar + połówka-tylko w wyjątkowych sytuacjach.Spójrz na niektóre zdjęcia akustyka zrobione właśnie w takiej konfiguracji,szczerze mówiąc nie widać jakiegoś upadku jakościowego.Co do pytania to mi się wydawało że jest dosyć jasne.Często już spotykałem się na tym forum z rozmowami typu:shmc do takiego a takiego szkła?za bardzo przyciemni.Może pytanie dla Cioebie:czy to filtr odpowiedni do tej jakośći szkła?

Strona 32 z 148 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów