B+W... jestem zadowolony (67mm) - jak krakac jak wrony to krakac
BTW - tak sobie przypomnialem, jak sobie radzicie z stosowaniem filtra i ...oslonki przeciwsloneczkowej.
Doniczki to raczej sobie nie wyobrazam, a sens tulipanka?
B+W... jestem zadowolony (67mm) - jak krakac jak wrony to krakac
BTW - tak sobie przypomnialem, jak sobie radzicie z stosowaniem filtra i ...oslonki przeciwsloneczkowej.
Doniczki to raczej sobie nie wyobrazam, a sens tulipanka?
7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
Mój śmietnik
plauchem go zza winklaOriginally Posted by fICHU
![]()
serio, daje rade bez problemu, wystarczy tylko troche wprawy :grin:
paluch dostaje do pierscienia filtra przy mniejszym listku, ustawiam odpowiedni kat i po sprawie![]()
)) czyli nie jestem odosobniony w temacie jak widze...
pare razy niestety w ferworze walki - ze tak to ujme - paluch poszedl za daleko... i potem trza bylo to czyscic.
ale sorry za psucie dyskusji z OT.
7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
Mój śmietnik
A ja się przymierzam do kupna polara 77mm i ceny lekko odstraszają.. Do tej pory panował totalny zachwyt nad Hoyami HMC i SHMC.. Coś się zmieniło że tu Marumi polecacie albo B+W? Czy duża jest różnica wjakości między HMC i SHMC?
Routlaw bierz Hoyę będziesz zadowolony.
he, he, bierz marumi - będziesz jeszcze bardziej zadowolony ;-)Originally Posted by Bigmar
ja wziąłem - wiedząc, że CPL'em nie robi się każdej fotki - najtańsze marumi dwie powłoki bez slima i DHG (za 130 zł fi=58.) i polaryzuje okay, strata światła w normie, nie winetuje (nawet na kicie 18mm) itp. itd. a z osłoną p.słoneczną można sobie poradzić, w najgorszym przypadku na czas fotek z CPL osłonę zamontujesz odwrotnie.
poniżej przykłady - obie fotki z założonym CPL (marumi), tylko w róznych "pozycjach":
Last edited by mxw; 16-07-2006 at 02:18 PM.
pozdro.,
m.
Oto wycinek oferty sklepu Fotoraj:
Hoya polaryzacyjny kołowy HMC 77......................297.00
Hoya polaryzacyjny kołowy Pro 1 Digital 77............310.00
Hoya polaryzacyjny kołowy Super HMC 77..............401.00
Hoya polaryzacyjny kołowy SUPER HMC Pro 1 77......545.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy 77...........................302.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy slim 77......................414.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy WPC 77.....................511.00
Marumi Polaryzacyjny kołowy MC slim 77.................593.00
B&W Polaryzacyjny kołowy Käsemann Slim 77 E MRC PROMOCJA!!! 550.00Originally Posted by Routlaw
Tego na pewno nie bedziesz zalowal 8)
WPC,MC i DHG kupisz w Raysfoto w Poznaniu (niezwykle symatyczna obsługa, pełny pofesjonalizm).Cena (ostatni cennik ktory mam sprzed około 2 m-cy) za WPC 77 i MC slim 77 (również DHG) to 391 zł a nie 511 zł lub 593. Myślę - tak na marginesie - że różnicy jakościowej pomiędzy bardzo dobrymi filtrami nie zauwazysz natomiast możesz zauważyc róznicę w trakcie ekspoloatacji (np. Marumi bardzo dobrze się czyści)Originally Posted by Routlaw
...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...