Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.
Marumi to Raysfoto w Posenoni są "official Marumi" - mogą mieć wyłączność
Ceny kołowy na 77: 316zł, 391zł slim, dwugwintowy DHG tez 391zł
Heliopan: 406zł i 534zł za SH-PMC
To masz jakieś odnosniki cenowe (ceny podałem bo nie maja na stronach a cenniki mam z ubiegłego tygodnia)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.
Mam pytanie odnośnie rozmiarów filtra:
Mam obiektywy o średnicy 52 i 58 mm. Czy filtr hoya HMC o srednicy 58 + redukcja 52->58 będzie oki?? Czy jest może jakaś zasada stosowania większego filtra??
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Kupiłem wczoraj do 350d Hoya polaryzacyjny kołowy HMC 67
i zastanawiam sieczy duża będzie róznica jak bym kupił go w wersji pro Hoya polaryzacyjny kołowy SUPRE HMC Pro 1 67
?
Zobacze różnice?
Hoody
tylko grubością pierścienia ? żadnymi powłokami niczym więcej ? bo jest 130 zł różnicy daltego moje pytanie
Jakbys mial bardzo szerokie szklo (ponizej 20mm ekwiwalentu, czyli np EF-S 10-22 tylko ze on ma srednice 77mm) to bys zobaczyl roznice - brak winietki.Zamieszczone przez Hoody
Dla osob czesto korzystajacych z tak szerokiego kata te 130zl to roznica warta doplaty.
Dla ciebie nie i nie dziwie sie ze ty sie dziwisz![]()
:-) to już sie nie dziwię heh
thx za rozwianie wątpliwości.
Bawie sie od jakiegos czasu S2 IS.
Chce obecnie zakupic filtr polaryzacyjny.
No i tu mam dylemat.
Bo czytam opisy, szczegolnie tych roznych serii HOYA i niestety te fachowe powloki, ich ilosc itp. nic mi nie mowia.
Dlatego pytam Was, czy gdzies moge zobaczyc po prostu, jak wyglada fotka zrobiona filtrem jakims tanim, oraz taka sama, tyle, ze z tym z gornej polki?
Bo wciaz nie wiem jaki kupic, a nie ukrywam, cena tez ma dla mnie znaczenie...