zdecydowanie marumi
nie wnikam na czym to polega, ale miałem Hoyę HD i sprzedałem - zdjęcia miały dziwny kolor, kupiłem marumi DHG Super i jest idealnie
zdecydowanie marumi
nie wnikam na czym to polega, ale miałem Hoyę HD i sprzedałem - zdjęcia miały dziwny kolor, kupiłem marumi DHG Super i jest idealnie
MARUMI DHG 72 mm mam używam jest jak najbardziej ok. Z czyszczeniem też nie ma tragedii. Czasem na zdjęciach pojawi się jakaś dziwna tonacja kolorów wpadająca w niebieski ale to naprawdę sporadycznie i czasem...Używam głównie gdzie światła jest za dużo bardzo słoneczne dni, plaża nad morzem, góry i tu sprawdza się idealnie! Polecam
Ok dzięki za pomoc. Filtr wybrany, mam jeszcze pytanie czy na filtr Marumi Super powinno być 36 czy 24 miesiące gwarancji?
zapytam o filtr Samyang UV UMC SZKŁO OPTYCZNE SCHOTT co sadzicie o takim filtrze. Proszę o odpowiedzi osoby, które miały z nim do czynienia i mogą porównać jakość filterka do innych producentów. Czy zastosowane w nim szkło takie jak w B+W daje porównywalna jakość z dobrymi filtrami.
może ktoś się spotkał z Cokin Pure Harmonie Ultra Slim
cena jest zachęcająca a jakość? do tej pory polary pożyczałem ale powinienem mieć w końcu swój
jakieś opinie na temat tego cokina??
Panowie pomoc. Zamierzam kupić swój pierwszy filtr polaryzacyjny i nie mam kompletnie pojęcia na jaką markę się zdecydować.
Brać to PROMO MARUMI FILTR POLARYZACYJNY CPL 77mm STANDARD (3421258439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czy to Filtr polaryzacyjny Hoya Standard 77mm 77 Warszawa (3441226292) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
No i czy te filtry "dają radę"?
Canon 650D + C 18-55 + C 24-105 L + C 50mm f/1.8 czyli podstawy.
Do pełni szczęścia brak C 70-200 f/4 nonIS i T 17-50.
Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 600D+Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM do około 200zł?.
--- Kolejny post ---
Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 600D+Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM do około 200zł?.
http://www.optyczne.pl/7.4-Inne_test...sumowanie.html + Test filtrów polaryzacyjnych - uzupełnienie - Wstęp - Inne testy - Optyczne.pl
Nie ma co oszczędzać na tym. Mi się trafił "okazyjnie" B+W za nieco ponad 200pln, nie ma na co narzekać. Kupisz tanio- kupisz dwa razy (jak nie trzy).
Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...
Jakiego rozmiaru filtra można użyć do obiektywu SX50HS? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.
Ostatnio edytowane przez mzet7477 ; 01-08-2014 o 11:22