Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: Filtry polaryzacyjne

Tak wiem że Super Marumi jest łatwiejszy w czyszczeniu ale używałem zwyczajnego polara Hoya do mojego 17-40 przez ostatnie 6 lat i jest co prawda trochę upaprany ale do wyczyszczenia. Różnica w cenie PLN 150 nie zabija ale zawsze. Tak że Marumi DHG już zamówiony. Akustyk dzięki za twoje porady, cenię je sobie, tak off topic już wczesniej zanabyłem C70-300L czytając twoje opinie.
    7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Filtry polaryzacyjne

Cytat Zamieszczone przez dapp Zobacz posta
    Tak wiem że Super Marumi jest łatwiejszy w czyszczeniu ale używałem zwyczajnego polara Hoya do mojego 17-40 przez ostatnie 6 lat i jest co prawda trochę upaprany ale do wyczyszczenia. Różnica w cenie PLN 150 nie zabija ale zawsze. Tak że Marumi DHG już zamówiony. Akustyk dzięki za twoje porady, cenię je sobie, tak off topic już wczesniej zanabyłem C70-300L czytając twoje opinie.
    jesli przez zwyczajny masz na mysli "fioletowa" Hoye, to IMHO to jest lepiej czyszczacy sie filtr niz Marumi DHG. no ale... za te pieniadze, tragedii nie ma i da sie z tym zyc. 150 PLN oczywiscie droga nie chodzi, mieszkancowi kraju wiatrakow (w Polsce mowi sie na to: "Szkot", ale oni sa przy nas maly pikus ) nie musisz tego tlumaczyc.
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów