Strona 124 z 148 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Domyślnie

jakościowo to też chyba średnio, choć dawno temu miałem i nic podejrzanego nie dostrzegłem w działaniu tego filtra:
    http://cokupic.pl/produkt/Hama-polar...C-kolowy-67-mm
    ewentualnie do innego filtra zainstalować takiego dynksa, gdyby wadził o osłonę, zawsze można przypiłować.
    pozdr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    A tam systemu od razu, wystarczyłoby założyć osłony konkurencji z tym bajerem do analogicznych obiektywów ( żeby nie wykorzystywać osłony z teleobiektywu do szerokiego kąta itp )
    szkopul w tym, ze bagnety oslony nie sa jednakowe u roznych producentow.
    ze za przyklad podam chocby to, ze oslony Sigmy 50/1.4 nie da sie nalozyc na canonowskie 17-40 i 24-105*. i vice versa

a oslona wkrecana w filtr to nie jest idealne rozwiazanie. to juz wole normalna oslone bagnetowa zdejmowac.

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    jakościowo to też chyba średnio, choć dawno temu miałem i nic podejrzanego nie dostrzegłem w działaniu tego filtra:
    przede wszystkim to w tej sytuacji nie zalozy sie oslony przy wkreconym filtrze a w druga strone, tj. wkrecic filtr przy zalozonej oslonie... to w zasadzie jest wieksza sztuka niz obrocic sama tylko oprawka polara...

inna kwestia, ze to nie rozwiazuje problemu, bo chodzi o wygodniejszy chwyt palcami od przodu filtra a nie od boku. po boku to w 70-300L nie ma miejsca miedzy oprawka a oslona, zeby wlozyc paluchy.

pomijam jakosc Hamy, a dokladniej to takowej (jakosci) brak

poki co zdejmuje oslone. a
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    * - to znaczy dac to sie moze da, bo student AWF po przylozeniu odpowiednio duzej sily F na pewno sobie da rade ale mi chodzilo o takie normalne rozwiazanie
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-03-2011 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Domyślnie

Witam wszystkich mam małe pytanko czy jest sens kupować filtr polaryzacyjny jakiś marny za 20zł czy lepiej kupić coś droższego aby były widoczne efekty tego filtra? Zależy mi aby jak najmniej wydać na taki filtr.

pozdrawiam!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

znajac rozne historie o kiepskiej jakosci produktow typu budzetowa Hama, czy Massa, trzymalbym sie jednak sprawdzonych firm. Hoya, Marumi, albo okazyjnie na Allegro jakis Soligor lub Tiffen - to sie zmiesci w ludzkiej cenie, a nie zepsuje zdjec.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

http://allegro.pl/platinumplus-by-su...506244850.html

Panowie czemu tak tanio i jakiej to jest jakości??Pytam z ciekawości

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Za taką cenę to nie może być dobry filtr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

szukam filtra do 250zł (na 70-200), myślałam o Hoyi (już przeczytałam na wątku o problemach z czyszczeniem) oraz o Marumi. ze względu na czyszczenie skłaniam się ku drugiemu.

o Hoyi myślałam tej (znalazłam ją w innej cenie koło 200 dlatego podaję dla przykładu):
    http://allegro.pl/fotoit-hoya-pro1-d...552409747.html

Marumi
    http://allegro.pl/marumi-wpc-cpl-sli...545074638.html
    może inne .. ale nie wiem które.

Czy możecie pomóc w wyborze??

do tej pory miałam na starym tele tiffena, jednak teraz ogranicza mnie cena.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no chyba oszczędność w cenie się nie uda... chyba zdecyduję się na Marumi Super DHG PL-D....
    Ostatnio edytowane przez meresh ; 16-04-2011 o 10:24 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

hoya pro1 nie polecam -strasznie ciężki filtr do wyczyszczenia, Marumi- mam taki ale UV - - więc nie wiem jak z polarem - ale na pewno nie może być gorzej niż z tą hoy'ą - może hoya fioletowa -podobno jest dobra, albo sunpack - mam 77mm DHG sunpacka i jest o.k. - czyszczenie bez problemów.
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Hoye to już legenda jeśli chodzi o czyszczenie...

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Marumi DHG C PLD fajnie się sprawdza, czyszczenie też nie sprawa większych problemów ale prawdę mówiąc nigdy go jakoś strasznie nie ubrudziłem. Mam też Hoye PRO1 oraz PL-CIR nie widzę między nimi różnicy jak chodzi o czyszczenie ale fakt faktem trzeba się troszkę więcej z nimi namordować (w porównaniu do Marumi czy Fujijamą). Osobiście na Hoye jakoś strasznie nie narzekam.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Strona 124 z 148 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów