Ale w całym wątku, jak i w tej konkretnej kwestii (WPC), jest mowa o filtrach polaryzacyjnych, a to już zupełnie co innego (co wszystkich tak napadło z tymi UV'kami?).
Ale w całym wątku, jak i w tej konkretnej kwestii (WPC), jest mowa o filtrach polaryzacyjnych, a to już zupełnie co innego (co wszystkich tak napadło z tymi UV'kami?).
Moje obserwacje co do dominanty były wysnute na podstawie jednodniowej wycieczki w Tatry Zachodnie (Wołowiec - Kńczysty ) ok 2000m wiec nie za wysoko.
Fakt troche nas poniosło w zła stronę -ale ja już kończe bo i tak w tym temacie nie mam nic wiecej do powiedzenia![]()
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Po śmierci mojego Heliopana 77mm CIR-POL SH-PMC, zamówiłem Hoya 77mm PRO-1, zobaczymy czy to to się nadaje, a że w dobrej cenie (dużo taniej jak Heliopan) to wziąłem.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Przyszła Hoya.
Zamówiłem to: Amazon.co.uk - Hoya 77mm PRO1 Digital Circular PL Filter
a dostałem to:
Czy to oznacza, że to zwykły Multicoated, nie Super, czyli 3 powłoki zamiast 12? Denerwuje mnie ta Hoya i ich oznaczenia!
Pozdrawiam.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Czyli wcale nie taki dobry deal?
Tak to jest jak się człowiek spieszy i chce zaoszczędzić...
... mój zestaw...
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Podoba mi się że jest bardzo cienki i można założyć normalny dekielek na niego.
Na szczęście paluchów nie pcham w szkła więc nie powinienem go czyścić zbyt często.
Pamiętam jak akustyk narzekał na czyszczenie Hoyi, z Heliopanem nie było problemów jednak ten poprzedni zbudowany jak czołg w porównaniu do tej Hoyi.
... mój zestaw...