Strona 114 z 148 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Uzależniony

Domyślnie

Ale w całym wątku, jak i w tej konkretnej kwestii (WPC), jest mowa o filtrach polaryzacyjnych, a to już zupełnie co innego (co wszystkich tak napadło z tymi UV'kami?).

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Odnosze sie do obu cytatow. Sam posiadam na dwoch szklach marumi UV DHG i na jednym WPC. Zadnego zafarbu nie zauwazylem nigdzie, nie widze zadnej ingerencji w obraz. Tyle tylko, ze ja uzywam ich jako protectorow, a nie UVek. Bo co do wlasciwosci typowych dla UVek moge w wynik testu optycznych wierzyc, znajomy testowal w wysokich gorach i potwierdzil owa slabosc.

Zas co do polarow Marumi spotkalem sie z pochlebnymi opiniami, sam z reszta nosze sie z zamiarem zakupu. Z reszta na optycznych w tescie cplki marumi byly w czolowce.
    Moje obserwacje co do dominanty były wysnute na podstawie jednodniowej wycieczki w Tatry Zachodnie (Wołowiec - Kńczysty ) ok 2000m wiec nie za wysoko.

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Ale w całym wątku, jak i w tej konkretnej kwestii (WPC), jest mowa o filtrach polaryzacyjnych, a to już zupełnie co innego (co wszystkich tak napadło z tymi UV'kami?).
    Fakt troche nas poniosło w zła stronę -ale ja już kończe bo i tak w tym temacie nie mam nic wiecej do powiedzenia

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Moje obserwacje co do dominanty były wysnute na podstawie jednodniowej wycieczki w Tatry Zachodnie (Wołowiec - Kńczysty ) ok 2000m wiec nie za wysoko.
    Nie no spoko, ja nic nie mowie. Poprostu w moim zastosowaniu poki co nie zauwzylem, zadnych zmian. Znajomy bedac w gorach stwierdzil natomiast, ze jego podstawowe zastosowanie jest nie spelniane.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Po śmierci mojego Heliopana 77mm CIR-POL SH-PMC, zamówiłem Hoya 77mm PRO-1, zobaczymy czy to to się nadaje, a że w dobrej cenie (dużo taniej jak Heliopan) to wziąłem.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Miasto
    Caversham

Domyślnie

Przyszła Hoya.
    Zamówiłem to: Amazon.co.uk - Hoya 77mm PRO1 Digital Circular PL Filter
    a dostałem to:

Czy to oznacza, że to zwykły Multicoated, nie Super, czyli 3 powłoki zamiast 12? Denerwuje mnie ta Hoya i ich oznaczenia!

Pozdrawiam.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Przyszła Hoya.
    Zamówiłem to: Amazon.co.uk - Hoya 77mm PRO1 Digital Circular PL Filter
    a dostałem to:

Czy to oznacza, że to zwykły Multicoated, nie Super, czyli 3 powłoki zamiast 12? Denerwuje mnie ta Hoya i ich oznaczenia!

Pozdrawiam.
    Na mój gust to dostałeś dokładnie to co zamówiłeś...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Na mój gust to dostałeś dokładnie to co zamówiłeś...
    W rzeczy samej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Caversham

Domyślnie

Czyli wcale nie taki dobry deal?
    Tak to jest jak się człowiek spieszy i chce zaoszczędzić...
    ... mój zestaw...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Czyli wcale nie taki dobry deal?
    Tak to jest jak się człowiek spieszy i chce zaoszczędzić...
    W Polsce można ten filtr kupić za około 310 zł.
    Niemniej nie jest on zły, bardzo mocno polaryzuje i nie łapie flar. Jedyny odczuwalny minus to uciążliwe czyszczenie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Caversham

Domyślnie

Podoba mi się że jest bardzo cienki i można założyć normalny dekielek na niego.
    Na szczęście paluchów nie pcham w szkła więc nie powinienem go czyścić zbyt często.
    Pamiętam jak akustyk narzekał na czyszczenie Hoyi, z Heliopanem nie było problemów jednak ten poprzedni zbudowany jak czołg w porównaniu do tej Hoyi.
    ... mój zestaw...

Strona 114 z 148 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów