Witam, mam zadanie - kupić aparat dla małego komunisty za max 400 PLN. Co możecie polecić w tym zakresie cenowym?
Witam, mam zadanie - kupić aparat dla małego komunisty za max 400 PLN. Co możecie polecić w tym zakresie cenowym?
Aparat z Ikei
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
wow, szacun, w minute tak wspaniala odpowiedz
nie wiem jak wyrazic swoja wdziecznosc i docenic jasnosc twojego umyslu...
pozwole sobie tylko twoj podpis wkleic:
@wajs nie denerwuj się
po prostu Twoje pytanie jest takie jakie jest, ja może odpowiem linkiem
http://www.ceneo.pl/Aparaty_cyfrowe;0113-1;004+n400.htm
a żeby już było w ogóle "forumowo" to
http://www.ceneo.pl/Aparaty_cyfrowe;..._P0-242341.htm
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 17-05-2012 o 12:27
broń Boże się nie denerwuje, po prostu korzystam z forum, jeśli czegoś nie wiem, to pytam. W ogóle nie znam się na małpkach, ale jak tradycja nakazuje - jeśli coś trzeba kupić foto, to najlepiej do mnie, bo przecież umiem robić zdjęcia.
Nie mam też pojęcia jak Canon sobie radzi w małpkach, kiedyś bawiłem się Powershotem G9, G10 i były mega super, ale to oczywiście nie ten segment cenowy.
Tak czy owak dzięki za wskazanie drogi, jakby co, to pozwole sobie napisać prośbę o opinie o konkretnym modelu, mimo, że 'haters gonna hate'.
Ja bym w tych kategoriach cenowych i prezentu to się nie kierował niczym szczególnym.
Wziałbym małpkę z tych "firmowych", znaczy się znanych marek i tyle. Jak się dzieciak zarazi foto to kiedyś dostanie coś lepszego, a jak się nie zarazi to rzuci w kąt i tyle.
Pamietam ze byl jakis kompakt canona ktory mozna bylo wyciagnac ponizej 200zl a jakosc zdjec w stosunku do ceny jest doskonala z tym ze nie pamietam juz modelu ale wystarczy wpisac w google np best budget compact camera czy cos w tym stylu.Poszukaj sam jednym slowem
Dopiero co przerabiałem ten temat i bez owijania w bawełne bierz lumixa dmc ls5, tańszy niż chcesz wydać do tego dokupisz mu jakieś akumulatorki z ładowarką i karte pamięc ;-)
...Ja tu tylko sprzątamC 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV
Generalnie w tej cenie każdy będzie działał tak samo zatem sugeruj się np:
- kolor
- akumulator zamiast baterii
- Samsungi mają chyba dodatkowy ekran z przodu więc można sweet footy robić
- szukaj na wyprzedaży (technologia się bardzo nie zmienia w tanich małpkach więc jak kupisz stary model, będziesz robił takie same zdjęcia a taniej)
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 17-05-2012 o 14:43
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."