też wydaje mi się, że nieraz łatwiej jest mi ze stałką nadążyć za akcją niż z zoomem a i efekty ciekawsze. Mam 6 letnią siostrę i roczną siostrzenicę która zaczęła biegać więc wiem o czym mówię![]()
też wydaje mi się, że nieraz łatwiej jest mi ze stałką nadążyć za akcją niż z zoomem a i efekty ciekawsze. Mam 6 letnią siostrę i roczną siostrzenicę która zaczęła biegać więc wiem o czym mówię![]()
To się do starości biega ze stałką (ja z 35mm)
Do cropa 24-70, to (pomijając spadek "ostrości") chyba akurat...
Ostatnio cały czas mam zapięte wyłącznie 35L na zmianę z 85 1.8 (rzadziej).
Mam dwie ganiające córki i wystarcza w 99%.
Dasz radę :-)
Reasumując decyzja zapadła!
Wybór padł na 40d i dwie stałki 50 i 85.
Mam nadzieję że się sprawdzi.
Bardzo wszystkim dziękuje.
Ps. Jak by ktoś miał do sprzedania w/w sprzęt proszę o info.
Pozdrawiam
Ja osobiście polecam Ci szkiełko 85mm/f1.8 bardzo dobre do portretów.
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
czy mowiac o maluchach ktore sa ruchliwe mozna mowic o portretach czy o calych sylwetkach ? bo wg mnie 40d + 50 + 85 to troche wasko. ja bym bral 35 + 85 w tym przypadku
Brak ;(
ja ostatnio za maluchami biegam z 50/1,4 i jest gites. To szkło odkryłem na nowo na 5dI. Wcześniej na cropie jakoś nie mogłem się do niego przyzwyczaić.
Jeżeli nie kupiłeś 40d, polecam rozważenie 5dI. Teraz jest tego wysyp w niezłych cenach.
50dI+50/1,4 to również super zestaw, dla kadrów nawet lepszy niż 40d+50.
Ostatnio po dwóch latach użytkowania 5d postanowiłem sprawdzić boczne punkty AF (prawy i lewy) i one również łapią pięknie (nawet maluchy bawiące się nad wodą).
pozdrawiam i wielu udanych kadrów życzę![]()