Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
Już 3x próbuje siędogadać, żeby wysłał do serwisu i sprawdzili co jest grane i ewentualne koszta podzielić na pół (nawet te 800zl...) ale nadal nie pasuje... ehhh
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze się burzy, ze paczka powinna być nadana z zastrzeżeniem, że to szkło...
To tym bardziej spuść go na drzewo.Widać ewidentnie ma ciśnienie zwrócić szkło, z tym, że Ty nie masz najmniejszego obowiązku go przyjmować. Szkło wyjeżdżając nie miało usterki a teraz ma znaczy nie Twoja wina.

Gość ma chyba nie równo pod sufitem. To nie poczta Polska. Niech sobie sprawdzi gdzie ma opcje w nadaniu "uwaga szkło"? Kurierzy ignorują wszystko na paczce co nie jest listem przewozowym (tak mi kiedyś powiedział kurier). Choć np. w UPS określa się kategorię zawartości paczki i dla niektórych kurierzy sami naklejają naklejkę uwaga szkło (doświadczyłem osobiście i dlatego pytałem). Paczka może mieć milion piktogramów a oni sobie z tego i tak nic nie zrobią. Wysyłając paczkę akceptujesz ich zasady pakowania które są tak napisane, że nie ważne czy wysyłasz szkło czy tytanową płytę to masz to zapakować tak żeby się temu nic nie stało. Z Twojego opisu pakowania co do tego nie miałbym najmniejszego zarzutu. Także serio, skoro koleś sam nie chce iść na ugodę to spuść go na drzewo.