Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516
Pokaż wyniki od 151 do 156 z 156

Wątek: Kosmiczny problem z 70-200L I

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Kosmiczny problem z 70-200L I

Znajomy stwierdził również, że w serwisie gość zostałby olany, a usterka nie podlegałaby gwarancji (jeśli takowa by jeszcze była). On sam miał 70-200 I i w tamtej sztuce po takim przestawieniu ogranicznika również trzeba było pomóc szkłu i ruszyć je ''z kopa'' (poruszyć pierścieniem ostrzenia). W sumie rozwiały się wszelkie moje wątpliwości co do tego szkła. Po prostu jest sprawne i ''taki jego urok'', a raczej starszych konstrukcji USM i ograniczników. W związku z tym chyba nawet nie pokryje ewentualnej wysyłki szkła do serwisu (zresztą po takim czasie mógł sam coś zepsuć i teraz chcieć naprawić to na mój koszt...) bo jest to bezcelowe, a szkło faktycznie jest ok.

Ciekawe podejście do tematu. A ten znajomy to jakiś rzeczoznawca, pracownik serwisu, że jego
    zdanie jest aż tak decydujące? Skąd wie, że w serwisie zostałby olany? Skąd wie, że usterka
    nie podlegałaby gwarancji. Z logicznego punktu widzenia powinna jak najbardziej !

Niestety tak się zdarza, że statystycznie to sprzedający są częściej "nieprecyzyjni" w opisie
    przedmiotu niż kupujący próbują "naciągnąć" sprzedającego. Nie twierdzę, że akurat ma to
    miejsce w tym przypadku....

Uzależniony Awatar RTSiak

Chodzi o to, że starsze konstrukcje USM w tak wiekowych szkłach w połączeniu z nowymi puszkami głupieją w tego typu sytuacjach.

btw nie przychodzi mi do głowy żadna fucha w której konieczne by było częste przełączanie ogranicznika i to w tak konkretnych warunkach aby występował ten problem. Nie wspominając o codziennym użytkowaniu...

Może napisz jakiej aukcji lub użytkownika to dotyczyło, abyśmy przypadkiem nie kupili tego pechowego szkła.
    Przymierzam się do takiego szkła i wolałbym nie mieć z nim problemów, a przeglądając forum natknąłem się na ten wątek i zastanawiam się, czy nie lepiej przy zakupie odebrać obiektyw osobiście.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

cały wątek do obiadu przeczytałem RTSiak powiedz proszę jak to wszystko się skończyło?
    Sory za odkopanie
    SONY

Witam,
    miałem tak, że trzeba było "pomóc" obiektywowi ruszyć - 100 macro (bez L) - po prostu przez 1,5 roku nie używałem AF i jak włączyłem, obiektyw nie chciał ostrzyć w ogóle.
    Pomogła lekka pomoc i to tylko za pierwszym razem. Teraz ostrzy jak należy.

Pozdrawiam
    Les

Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516

Uprawnienia umieszczania postów