No to super.. powinno być ale jak pisałem nie mam jak sprawdzić.. ale jak wygląda że wszystko to dobrze..
nie wiem o co ci chodzi z tą "Kanadą" (nie spotkałem takiego okreslenia), ale zgaduję że chodzi o złacze do programowanie ISP (In System Programming) żeby procka nie trzeba było wyciągać.. to wygodne na etapie testowania i robienia nowych wersji..
No muszę się z Tobą zgodzić... pisałem około miesiąca albo lepiej.. ale zrobić menu wielopoziomowe itp. to trzeba pokombinować.. pierwsza wersja była na atmega 8 ale nie starczyło pamięci procesora.. dlatego wymieniłem na megę 16 (bo atmega 32 jest zgodna "nóżkowo" więc coś większego też się łatwo zrobi). Ale przy tych parametrach wszytko przetestowałem i działa bez zarzutu zarówno z 350d jak i z 40d.. z 5d nie testowałem jeszcze ale pewnie w nowy rok przetestuję na fajerwerkach..
To parę uwag..
1. Nie wiem w czym piszesz - bascom jest specyficzny - dodatkowo musisz mieć jego pełną wersję bo po kompilacji zajmuje więcej niż wersja demo obsługuje.. od czasu pisania dla Elektroniki Praktycznej artykułów o bascomie mam oełną stąd takie "rozpasanie" czyli wielopoziomowe menu itp. bo nie musiałem cennych bajtów oszczędzać.. ale bascom jest fajny bo łatwo się go nauczyć i szybko efekty przychodzą.. nie wiem jak byłoby z przepisaniem tego np. na gcc czy coś podobnego - podejrzewam że szybciej będzie napisać od nowa..
2. płytka jest dosyć uniwersalna - na dokładnie tej samej płytce było pisane oprogramowanie do sterowania silnikiem (rotorem) do obracania anten krótkofalarskich - potem projekt zmieniono ale pierwsze wersje testowe były pisane na tych płytkach..
więc można ją do czegoś jeszcze wykorzystać..
3. bardzo dobrze wyglądają wyświetlacze OLED zamiast typowego LCD - w ciemnościach nie świecą co przy zdjęciach wymagających minimum światła może być istotne..
jakby coś to pytaj.. jak sobie przypomnę to napiszę![]()