Witam...
Tak na szybko to udało mi się "od ręki" zrobić sterowanie aparatem za pomocą mojego pilota od RTV (phillips - ale będzie działac z każdym który chodzi w kodzie RC5) - działa bez problemu - co prawda na płytce testowej i do gotowego uządzenia to jest trochę za duża ;-) ale ważne że działa bez problemów, nie mam niestety pod ręką wyswietlacza LCD żeby coś tam jeszcze potestować ale widze że działa i może coś z tego być.
co do postu VITEZ'a to zgadzam się - co do estetyki i funkcjonalności to faktycznie zawsze jest problem i obudowa może być problematyczna - ale
obdowa to na końcu ;-)..
Co do "zapisów" to nie jest moim zamierzeniem uruchamianie produkcji seryjnej (no chyba że będzie tylu chętnych ;-) )- na pomysł wpadłem po przeczytaniu wątków o samoróbach i po skonfrontowaniu że nie zawsze mam laptopa i program remotecontrol i że na "bulb" niewygodnie trzyma się wężyk w ręku przez 10 minut ;-)
Jak by Ktoś miał jeszcze jakieś pomysły co mogłoby robić takie ustrojstwo to chetnie posłucham coś tam mogłoby się przydać - jutro kupię sobie wyświetlacz i spróbuję dorobić jakieś menu i co tam jeszcze wymyślę..
Na razie na płytce testowej ale jak będzie działać to się zminiaturyzuje.
Prosiłbym o opinie jak widzielibyście kwestię zasilania takiego urządzenia - wiadomo że nie zawsze jest zasilanie zewnętrzne - to jest problem, bo wiadomo że wyświetlacz LCD ciągnie dużo prądu ale też możnaby go wyłączać i zrobić kilka przycisków zawierających stałe funkcje..
Pytanie do Vitez'a lub innych - czy używaliscie tego urządzenia z linku i jak byście widzieli : " z podobnym zasilaniem i latwoscia obslugi (intuicyjne guziki, podswietlanie, laczenie funkcji itp)"
Pozdrawiam
Artur Starz