paluszki sa chyba najbardziej uniwersalne ;-) w kazdym kiosku do kupienia :-)
paluszki sa chyba najbardziej uniwersalne ;-) w kazdym kiosku do kupienia :-)
a i lampy błyskowe są na paluszki. Zawsze można by było mieć o jeden komplet więcej... chociaż pomysł użycia aku od aparatu też jest dobry... moze nawet lepszy...nie wiem ilu masz chętnych na swój wynalazek ale przy dobrej cenie też się skuszęo ile są wolne miejsca na zapisy
ps. jesteś "Koleś"powodzenia!!
pozdrawiam
Metus
Zamieszczone przez Jac
Patrz a mi sie udalo... baterie latwo sie wyciaga 8)
Tryb LIZUS ONZamieszczone przez Vitez
Bo do tego trzeba być Wannabe
Tryb LIZUS OFF
;-)
Pozdr
AS
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Coś utknęło w wmartwym punkcie ... Jak sie rozwija sprawa sterownika ???
Wiadomo coś więcej ???
Michał vel Herbie
-= Dużo czytam, mało pisze =-
Mój CANON jeszcze daleeeeeeko...Ale będzie na pewno :grin:
Ja zastosowal bym zasilanie z dwoch baterii AAA:Zamieszczone przez arturs
sa male, wszedzie do dostania, maja stosunkowo duza pojemnosc (okolo 1000 mAh).
Wyswietlacz: dedykowane wyswietlacze do telefonow Nokia - tanie, latwo dostepne (allegro), male, oszczedne, do podswietlenia 6 LED'ami. Caly kontroller mozesz zrobic jako sandwicz wpinany pod wyswietlacz.
PS: Nie mozesz wylaczac calosci bo bedzie przestawiac ci sie czas. Pozostaje wyrafinowany powermanagement. Liczac na szybko, w konfiguracjie jakiej ja bym uzyl wychodzi mi cos kolo 10 µA w "snie" i 1..5 mA w trakcie pracy - czyli cos kolo dwoch lat na jednym zestawie bateri przy uzywaniu 10 min dziennie.
Witam..
Nie utknęło w martwym punkcie tylko trochę brak czasu... Dzisiaj akurat z fazy działającego prototypu przeszedłem do zamówienia płytek na pierwszą próbną serię - znajomi będą testować.. problem jest oczywiście w obudowie, jutro robię trzecie podejście do plotera laserowego żeby wyciąć pożądne dziury. Jak pisałem wcześniej to raczej hobbystyczne więc nie nastawiam się na miniaturyzację (typu - mikroobudowa, mikroamperowy pobór prądu), założenia jakie na tym etapie są zrealizowane to wyświetlacz PLED 2x16 do tego 4 przyciski i odbiornik podczerwieni.. i do tego koszyczek na paluszki. Próbną partię płytek będę miał w czwartek/piątek i w przyszły weekend pewnie już będzie coś prawie gotowego (w sensie złożonego sterownika). Cały projekt zresztą zamierzam upublicznić w postaci płytek drukowanych i opisu wykonania w gazecie "Elektronika Praktyczna" do którego czasem pisuję..
Pozdrawiam
Artur Starz
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Gdybys potrzebowal tipow w tym kierunku, moge pomoc - dalsza gadka na PW.Zamieszczone przez arturs
Ciekawie sie robi. Trzymam kciuki Panowie. Dajcie znać jak się coś "urodzi".![]()
Jesli w ten wlasny twor chcesz dorzucic zegarek, kalendarz, budzik itp to oczywiscie wolna wola![]()