Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Sterownik do aparatu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    Może jeszcze zadam pytanie pomoznicze - o sądzicie o pomyśle zasilania takiego ustrojstwa za pomocą akumulatora jak do aparatu - ładowarkę ma każdy, zapasowe raczej też a i LI-Jon ładują się szybciej i są mniejsze od paluszków..
    a jaki prognozujesz pobor pradu bo, najwygodnej ty bylo by chyba na jeden/dwa paluszki... oryginal canona (tc-80N3) jest zasilany cr2032 3V i starcza chyba na trzy/cztery lata (cos takiego pisza w instrukcji)... co wiecej pilot jest caly czas wlaczony, ni da sie go wylaczyc...no i podswietlanie jest konieczne...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    a jaki prognozujesz pobor pradu bo, najwygodnej ty bylo by chyba na jeden/dwa paluszki... oryginal canona (tc-80N3) jest zasilany cr2032 3V i starcza chyba na trzy/cztery lata (cos takiego pisza w instrukcji)... co wiecej pilot jest caly czas wlaczony, ni da sie go wylaczyc...no i podswietlanie jest konieczne...
    Nuie wiem dokładnie - kilka/naście mA niestety bo Canon może sobie pozwolić na wyświetlacz dedykowany (pobór mikroampery) robiony pod siebie, ja Canonem nie jestem dlatego muszę używać tego co mam pod ręką ;-), oczywiście przewiduję zasilanie zewnętrzne - ale zobaczę co tu będzie możliwe, zrobiłem tryb uśpienia więc oszczędności jakieś będa ale to wyjdzie jak będę miał już docelowe komponenty.. Poza tym nie mam ambicji konkurować z Canonem i zarabiać na tym kokosów;-)

Pzodrawiam
    Artur Starz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co wiecej pilot jest caly czas wlaczony, ni da sie go wylaczyc

Patrz a mi sie udalo... baterie latwo sie wyciaga 8)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Tryb LIZUS ON

Bo do tego trzeba być Wannabe

Tryb LIZUS OFF

;-)

Pozdr
    AS
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    a po co? przeciez ta bateria starcza chyba na 3 lata!!! chcesz ja przez 6 lat uzywac, to sie sama rozladuje szybciej...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a po co? przeciez ta bateria starcza chyba na 3 lata!!! chcesz ja przez 6 lat uzywac, to sie sama rozladuje szybciej...
    Sprawdzalem tylko czy sie da to w miare wygodnie wylaczac. Od tego jednego sprawdzenia juz jej nie wyciagam, bo ani nie ma sensu ani nie mam gdzie ja bezpiecznie przechowywac (jeszcze koty za zabawke wezma jak by wypadla z torby...) .

Cytat Zamieszczone przez RadiB
    Zaleznie czy chcesz ustawic "pierwsze zdjecie za godzine, nastepne co 10 minut" czy "pierwsze zdjecie o dwudziestej, nastepne co dziesiec minut".

Ja preferuje to drugie.
    A to rozumiem... w sumie szkoda ze oryginalny Canonowy nie ma takiej zegarkowej opcji - rzeczywiscie wygodniejsze 8)

Uprawnienia umieszczania postów