No to ratuje cię wizyta w Sigma Pro Centrum (Warszawa, Bydgoszcz).
Raczej będą mieć więcej niż 1 sztukę.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ja swoja Sigme 30/1,4 kupiłem w fotojokerze we Wrocławiu i mieli 3 szt. a więc wybrałem z nich najlepszą więc jest szansa że w większych sklepach będą mieli po kilka.
Odnośnie Sigmy mogę napisać że obiektyw teraz spełnia swoje zadanie.
Światło siła 1,4 , pięknie rozmyte tło i dość szybki AF to oczywiście zalety ale obiektyw ma też pewną przypadłość.
Przy zdjęciach z ostrym światłem w tle (lampy, halogeny) AF często się gubi. Oczywiści wszystkie obiektywy mają chyba z tym problem jednak Sigma jakby większy więc robiąc zdjęcie w takiej sytuacji lepiej 2 x nacisnąć spust dla pewności.
Obiektyw został wysłany do serwisu , gdy wróci zamieszczę zdjęcia porównawcze dla zainteresowanych....nadchodzi wiekopomna chwila![]()
No to dorwałem dzisiaj swoją Sigmę, chyba całkiem dobry egzemplarz ..
http://i49.tinypic.com/se2lgz.jpg
jeszcze dla pewności bateryjki
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Już tam nic dla pewności nie kombinuj, bo odkryjesz, że nie ma napisu Canon i zechcesz się pozbyć. Ostra, trafia to się ciesz, że znalazłeś i idź zdjęcia robić a nie bateryjki będziesz fotografował. I od dzisiaj już wiesz jak się kupuje Sigmy i czy to taki badziew jak mówi WIELKI MASTA CANON ONLY.
EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM
W żadne bateryjki już się bawić nie będę, zrobiłem tak jak radziłeś Heilsberg - używana sztuka, miesiąc jeszcze na gwarancji w razie potrzeby dostrojenia do puchyPóki co jestem pod dużym wrażeniem szkiełka a mam je dopiero od godziny?
Lecę dalej testować, najpóźniej jutro wrzuce jakieś sample.
A i pytanie mam : czy to normalna sprawa, że manualnie mogę kręcić pierścień ostrości w prawo i w lewo w nieskończoność? Tzn. nie ma momentu gdzie jest opór taki, że dalsze kręcenie jest niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 29-08-2012 o 17:54
Do mnie też doszla dzisiaj 30 1.4Kupiona myślę dość okazyjnie bo 200-300 zł taniej niż standardowe ceny na allegro. Używka w stanie idealnym, szybki test i z 7d jak i 20d brak FF/BF a na 1.4 całkowicie akceptowalna
(i o wiele lepsza niż moja 50 1.4).
![]()