Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Czy obiektywy do EOS-ów są kompatybilne z lustrzankami cyfr?

Mieszany widok

Mat
    Guest

Domyślnie Czy obiektywy do EOS-ów są kompatybilne z lustrzankami cyfr?

Czy obiektywy do Canonów EOSów analogowych (Tamron, Sigma) są kompatybilne z lustrzankami cyfrowymi Canona?

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie wszystkie... starsze obiektywy moga miec problemy. Zalecam indywidualne podejście do sprawy i zadanie pytania o konkretne modele.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dokładnie, są nawet Sigmy które nie działały z niektórymi korpusami analogowymi Canona, musiałem się jednej takiej kiedyś z tego powodu pozbyć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Mat
    Guest

Domyślnie

Dzieki za odpowiedź, chodzi mi o trzy obiektywy: Canon EF 50tka 1,8 , Canon EF ultrasonic 28-90 no i Tamron AF LD 75-300. Mam Canona Eos33 i chce kupic teraz cyfre np. 10D albo 300D. Bede wdzieczny za odpowiedzi

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

nie wiem jak z Tamronem ale Canony ktore wymieniles beda dzialac na 100 %
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Dzieki za odpowiedź, chodzi mi o trzy obiektywy: Canon EF 50tka 1,8 , Canon EF ultrasonic 28-90 no i Tamron AF LD 75-300. Mam Canona Eos33 i chce kupic teraz cyfre np. 10D albo 300D. Bede wdzieczny za odpowiedzi
    akurat te obiektywy bezproblemowo wspolpracuja z dslr, poniewaz sa sa konstrukcje obiektywow stosunkowo nowych, ktore co jakis cas wychodza w nowszych wersjach!

napewno dzialaja bez problemu!
    a z 50 1,8 to bedziesz naprawde zadowolony, po przeliczeniu cropa masz doskonala portetowke 80 mmm!!!!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Mat
    Guest

Domyślnie

no to bomba, dzięki wielkie!
    Szukam wlasnie tematu gdzie byłoby porównanie lustrzanek cyfrowych Canona pod względem walorów reporterskich oraz ceny Jeśli taki był to będe wdzieczny za linka
    Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

jeśli chcesz do reporterki, to ważna będzie dla Ciebie szybkość autofokusa, no i po pierwsze bufor i ilość zdjęć jaką aparat może zrobić w serii.
    W tym wypadku porównanie jest proste im wyższy model tym większy bufor (poza 1Ds który jest do zdjęć studyjnych)
    Poszukaj na www.photo.net w EOS forum. Jest tam mnóstwo pożytecznych informacji.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Faktem jest, że większość zdjęć, które widziałem z 1Ds były robione w studio albo w warunkach, które trudno nazwać reporterskimi i większość zdjęć przyrodniczych, które mi się podobają są robione 1D MKII. Ale czy mógłbyś rozwinąć tą myśl. Chodzi mi o to, dlaczego niby 1Ds jest przeznaczony do studia?

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Canon 1Ds jest po pierwsze reklamowany jako studyjny, a 1D jako reporterski i głównym powodem są zdjęcia seryjne.
    1Ds robi 3fps - 10 w serii
    1D robi 8fps - 40 w serii
    myślę że to główny powód.
    Dodatkowym czynnikiem może być cena Kto z Was chciał by wyjść na ulicę z aparatem za $8.000 (32.000 PLN) ? ja nie!
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów