Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Odzyskanie pliku ERRor 02

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie Odzyskanie pliku ERRor 02

Witam wszystkich forumowiczów. Podczas filmowania EOS7D pojawił się błąd 02. nagrany plik ( bardzo ważny- pierwszy taniec młodych ) zniknął.
    Po sprawdzeniu karty SANDISC PRO RESCUE znalazł ten plik o dziwnym rozszerzeniu .anm. Co można z nim zrobić?
    Próby odtworzenia przez VLC nie powiodły się. Premiera go nie widzi
    POMOCY PILNE !!

Domyślnie

Karta SanDisk czy Kingston?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

sandisc 8G

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Plik Animacji 3D , i dalej...
    http://www.kompz.org/rozszerzenie,anm.html

Powodzenia
    ....C50E....C40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP.Dorian Zobacz posta
    Witam wszystkich forumowiczów. Podczas filmowania EOS7D pojawił się błąd 02. nagrany plik ( bardzo ważny- pierwszy taniec młodych ) zniknął.
    Jaką masz wersję firmware w swoim body, wersja 1.2.5 eliminuje podobno takie problemy http://www.canon.pl/Support/Consumer...&type=download
    Spróbuj też ręcznie zmienić rozszerzenie pliku na właściwe i zobacz czy przypadkiem nie będzie prawidłowo odtwarzany.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Niestety żadne próby odczytania pliku nie przyniosły rezultatu.
    Może jest lepszy program do odzyskiwania danych z karty CF. Łatwo odzyskać skasowany plik, ale plik uszkodzony gorzej.
    ps firmware właśnie zaktualizowałem

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Po sprawdzeniu karty SANDISC PRO RESCUE znalazł ten plik o dziwnym rozszerzeniu .anm. Co można z nim zrobić?
    Po pierwsze, Sandisc Pro Rescue to najwieksza &*(@*&#)@ jaka widzialem. Program jedyne co robi, to marnuje nasz czas. Program jest wart dokladnie tyle, ile kosztowal. Czyli ZERO.

Polecam Active@ File Recovery 35$ ale zwykle radzi sobie zdecydowanie lepiej z odzyskiwaniem danych

Domyślnie

Wygląda na to, że jest pewien problem. Zapytałem o kartę bo u mnie, cyklicznie występuje ten sam problem z kartami Kingstona 16 GB 266x. Firmware posiadam najnowszy, a mimo to jeden na trzy filmy nagrane na kartę kończą się błędem Err 02.

Ze zdjęciami problemów nie ma. Zapisują się płynnie i bez błędów (próbowałem 100 JPEG w serii, kilkadziesiąt RAW, zero problemu). Na trzeciej karcie jaką posiadam (Pretec or something...) problem nie występuje.

Czy ktoś jeszcze spotkał się z podobnym problemem, może to ukryty bug w oprogramowaniu aparatu o którym Canon jeszcze nie wie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szmigielDESIGN Zobacz posta
    Wygląda na to, że jest pewien problem. Zapytałem o kartę bo u mnie, cyklicznie występuje ten sam problem z kartami Kingstona 16 GB 266x. Firmware posiadam najnowszy, a mimo to jeden na trzy filmy nagrane na kartę kończą się błędem Err 02.

Ze zdjęciami problemów nie ma. Zapisują się płynnie i bez błędów (próbowałem 100 JPEG w serii, kilkadziesiąt RAW, zero problemu). Na trzeciej karcie jaką posiadam (Pretec or something...) problem nie występuje.

Czy ktoś jeszcze spotkał się z podobnym problemem, może to ukryty bug w oprogramowaniu aparatu o którym Canon jeszcze nie wie.
    ps firmware właśnie zaktualizowałem
    Skoro zaktualizowałeś firmware, to z tego co piszą na stronie Canona :

"Oprogramowanie sprzętowe EOS 7D, wersja 1.2.5
    Opis
    Zmiany w oprogramowaniu: oprogramowanie sprzętowe w wersji 1.2.5 zawiera następujące usprawnienia i poprawki. 1. Naprawiono rzadko występujący błąd, w wyniku którego nie można było otworzyć plików filmów zarejestrowanych kolejno na kartach CF konkretnych rodzajów."

problem już nie powinien się pojawiać, spróbuj teraz z nowym firmware ponagrywać kilka plików.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Skoro zaktualizowałeś firmware, to z tego co piszą na stronie Canona :

"Oprogramowanie sprzętowe EOS 7D, wersja 1.2.5
    Opis
    Zmiany w oprogramowaniu: oprogramowanie sprzętowe w wersji 1.2.5 zawiera następujące usprawnienia i poprawki. 1. Naprawiono rzadko występujący błąd, w wyniku którego nie można było otworzyć plików filmów zarejestrowanych kolejno na kartach CF konkretnych rodzajów."

problem już nie powinien się pojawiać, spróbuj teraz z nowym firmware ponagrywać kilka plików.
    Problem pojawia się w wersji firmware 1.2.5.
    Zawsze aktualizuję firmware nie później niż kilka dni po jego opublikowaniu na stronie Canon.

Uprawnienia umieszczania postów