-
Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD
Mistrzu Cichy. LR nie używam (w ogóle nie używam Windowsa od ponad 5-ciu lat) nie używam też Maca to raz a ten cebulowy Bokeh definitywnie mi się nie podoba:
https://www.flickr.com/photos/ralphwelin/8388159420 <== Wyrazisty cebulowy bokeh Tamrona który nijak mi nie pasuje! Nie mój gust!
Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD Lens Image Quality - osobiście nie ufam takim testom. Nie podali tam jaki użyli obiektyw Canon EF 24-70 F2.8L (chodzi mi o numer seryjny) i czy pochodził on z zestawu czy był osobno a to zmienia postać rzeczy. Modele z początku serii produkcji a te z końca serii różnią się jakością i wykonaniem :] Ile to się słyszy i czyta w sieci, że co nowy produkt to na początku ma wady fabryczne i to nie ważne czy obiektyw czy body aparatu. Niemal 3/4 body i obiektywów z serii Canon (i nie tylko) o numerach seryjnych zaczynających się od 0... leci do serwisu na poprawki. A to w obiektywach klękający mechanizm stabilizacji (Canon EF 24-105 F4L) a to odpadające lustro (Canon 5D Mark I) a to jakieś syfy pod filtrem na matrycy w Canonie 750D i 760D co było opisane TUTAJ niedawno, a to złe i powolne działanie AF w początkowych seriach Canon M-series (szczegóły TUTAJ). Poza Canonem w początkowych seriach Nikona też były wady fabryczne np. flary w Nikonie D750 lub w kompaktach SONY źle działający AF i stabilizacja (szczegóły TUTAJ).
Ostatnio edytowane przez neo86 ; 29-05-2015 o 17:05
Uprawnienia umieszczania postów