Strona 26 z 35 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Coś już napisał

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Chciało by się powiedzieć, że niestety biedny kupuje dwa razy. Najpierw Tamrona czy Sigmę, a później z żalu dozbiera i tak na eLkę. Ja akurat miałem 28-75 i 24-70 jednocześnie, gdyż się nie mogłem na żaden zdecydować nie póki nie miałem w ręce. Ostatecznie został o dziwo Tamron, ze względu na wagę i niską cenę. Porównując optykę+af nie było AŻ takiej różnicy jak po przesiadce z zooma na stałkę. A wydaje mi się, że tutaj Tamron jeszcze się poprawił
    No niestety dwa razy kupowałem najpierw stałkę szerokokątną (najpierw była to Sigma 20 f/1.8, którą szybko trzeba było zastąpić Canonem 24 f/1.4) a teraz dwa razy kupowałem jasnego standardowego zooma (najpierw Tamron 24-70, którego natychmiast musiałem zastąpić Canonem 24-70 L). Jeśli w przyszłości będę kupował jeszcze jakieś obiektywy to tylko Canona. Sigma i Tamron mnie wyleczyły.

Coś już napisał Awatar happytommy

hm... dawno nikogo nie było a z ostatnio przeczytanych opinii wynika że jest średnio.
    W związku z tym nadal mam dylemat co szerokiego kupić, za max 4200 zł za nówkę.
    Może ktoś mógłby jeszcze opisać jak mu się na tym szkle pracuje??? Do końca grudnia mam czas żeby coś kupić.
    Ostatnio edytowane przez happytommy ; 14-12-2012 o 19:31

Wczoraj macałem tego Tamrona w Jessopsie przez około 10-15 min. podpiętego do 5d2, w sklepie było całkiem jasno, choć nie super jasno - z ostrzeniem nie miałem większych problemów, szybkość przeostrzania z planu bliskiego na daleki przy np. 70mm też dość szybka jak na mój gust, zdjęcia z reki przy 1/15 sek. dla 70mm też ok - wszystko ostre, bez problemów. Jedyne moje 'ale' to jakość wykonania - chodzi o materiały - miałem już kiedyś plastikowego 17-55 Canona, który mi się zupełnie rozjechał po dwóch latach kręcenia nim i jakoś plastik nie budzi we mnie zaufania - choć tu w Tamronie wszystko spasowane jest elegancko i wiadomo, że różne są rodzaje plastiku... Ale niesmak pozostał... I co tu wybrać: nowy Tammi czy używany Canon Mk. I ? Ceny podobne, Canona można czasem wyrwać nawet taniej...
    Ostatnio edytowane przez miszaj ; 16-12-2012 o 15:29

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta
    Canon EF 24mm f/2.8 IS USM Lens Image Quality

A co powiecie na to porównanie?
    G....no warte te testy z digital-picture. Wg tego testu Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD Lens Image Quality
    24-70 VC ma gorsze rogi przy f8 niz przy f2.8
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 20-12-2012 o 18:41
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez miszaj Zobacz posta
    Wczoraj macałem tego Tamrona w Jessopsie przez około 10-15 min. podpiętego do 5d2, w sklepie było całkiem jasno, choć nie super jasno - z ostrzeniem nie miałem większych problemów, szybkość przeostrzania z planu bliskiego na daleki przy np. 70mm też dość szybka jak na mój gust, zdjęcia z reki przy 1/15 sek. dla 70mm też ok - wszystko ostre, bez problemów. Jedyne moje 'ale' to jakość wykonania - chodzi o materiały - miałem już kiedyś plastikowego 17-55 Canona, który mi się zupełnie rozjechał po dwóch latach kręcenia nim i jakoś plastik nie budzi we mnie zaufania - choć tu w Tamronie wszystko spasowane jest elegancko i wiadomo, że różne są rodzaje plastiku... Ale niesmak pozostał... I co tu wybrać: nowy Tammi czy używany Canon Mk. I ? Ceny podobne, Canona można czasem wyrwać nawet taniej...

nie zastanawiaj się bierz dobry egzemplarz Canona 24-70 L. Szybki pewny AF. Tamron to jedna wielka porażka. Myślałem tylko że na moim 5d I ma problemy z AF na 5d III jest tak samo źle ! Nikt nie chciał kupić mi Tamiego więc zostawiam go sobie do filmowania. Jego zaletą jest to że ma stabilizację oczywiście patrzę tu na aspekt filmowania

Coś już napisał

witam i pozdrawiam wszystkich w nowym roku
    a tak konkretnie to jeśli chodzi o tamiego to posiadam go od maja 2012 i szczerze mówiąc to do "L" w/g mojego skromnego zdania dużo mu brakuje, na 5dmIII rzeczywiście ostrzy dość szybko ale jakość obrazka średnia, obecnie wysłany wraz z body do Warszawy do kalibracji bo z celnością kiepsko co potwierdzili w cyfrowe.pl gdzie sprzęt nabyłem , jednak jego cena skłania do kupna , bardzo sprawna i przydatna stabilizacja w filmowaniu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Panowie, ten Tamron powinien być celny, więc zamiast narzekać ślijcie je do kalibracji i tyle.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

tu nie chodzi o celność obiektywu, tylko o to, że ten obiektyw nie potrafi jej ustawić. Wydaje dźwięki "tu tu tut tu" przez 10 sekund i nie łapie ostrości

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No to wada ewidentna. Chyba, że ustawiasz po ciemku.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta
    tu nie chodzi o celność obiektywu, tylko o to, że ten obiektyw nie potrafi jej ustawić. Wydaje dźwięki "tu tu tut tu" przez 10 sekund i nie łapie ostrości
    Możesz pokazać nam jakiś filmik prezentujący ten problem? Ostrząc np na jakieś drzewo w dzień.

Strona 26 z 35 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów