Strona 7 z 35 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Niezły dowcip. Jak już zakupiłeś ten udany egzemplarz, to dołącz jakiś przyjemny obrazek ilustrujący możliwości obiektywu...
    Nie miałem czasu robić "przyjemnych obrazków". Napisz jednak swojego maila na forum lub wyślij do mnie na prywatną wiadomość to wyślę Ci rawy i sam się przekonasz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    może tyle mieli w tym sklepie egzemplarzy, że zagubiłeś się i podpiąłeś za pierwszym razem wersję N pod C ??? Trzeba bacznie uważać, by w natłoku dostępnych egzemplarzy Tamrona wybrać ten właściwy!

To jak, opublikujesz sample które pozwolą obejrzeć omawiane przez Ciebie różnice?
    Wolne żarty. Z tego co się orientuje to wersji do nicona nie ma jeszcze w sprzedaży.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Zawsze można wytłumaczyć umiejętnościami operatora...
    Można próbować i tak to tłumaczyć. Tylko jak to zrobić dobrym obiektywem, mierząc centralnie do obiektu (wcześniej dokładnie odmierzając odległość (żeby była równa) do krańców kadru i w efekcie uzyskać na przesłonie 4,0 obraz, na którym ostrość w centrum jest bardzo dobra a brzegi słabiutkie i w dodatku z prawej strony znacznie bardziej słabe niż z lewej ? A następnie wziąć drugi obiektyw, postępując tak samo i w efekcie uzyskać też bardzo dobrą ostrość w środku, znacznie lepsze brzegi niż w pierwszym przypadku i w dodatku pogorszenie na brzegach w zasadzie identyczne po obu stronach ?
    Ostatnio edytowane przez Jaras ; 21-05-2012 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie

P.S. czy te zdjęcia kotka w ogrodzie były jakoś modyfikowane kolorystycznie bo aż za zielono
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaras Zobacz posta
    Można próbować i tak to tłumaczyć. Tylko jak to zrobić dobrym obiektywem, mierząc centralnie do obiektu (wcześniej dokładnie odmierzając odległość (żeby była równa) do krańców kadru i w efekcie uzyskać na przesłonie 4,0 obraz, na którym ostrość w centrum jest bardzo dobra a brzegi słabiutkie i w dodatku z prawej strony znacznie bardziej słabe niż z lewej ? A następnie wziąć drugi obiektyw, postępując tak samo i w efekcie uzyskać też bardzo dobrą ostrość w środku, znacznie lepsze brzegi niż w pierwszym przypadku i w dodatku pogorszenie na brzegach w zasadzie identyczne po obu stronach ?
    Zdolny operator i z tym sobie poradzi

Początki nałogu

Domyślnie

Na photozone pojawiła się recenzja: http://www.photozone.de/canon_eos_ff...on2470f28eosff Wnioski raczej pozytywne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    Na photozone pojawiła się recenzja: http://www.photozone.de/canon_eos_ff...on2470f28eosff Wnioski raczej pozytywne.
    "but regarding the sum of its qualities it is obviously the best standard zoom for Canon EOS at this stage - at least till the Canon EF 24-70mm f/2.8 USM L II enters the scenes"

No wnioski raczej pozytywne, choć ciekawe, bo nie widze w tym teście oceny ostrości, działania AF czy stabilizacji...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No wnioski raczej pozytywne, choć ciekawe, bo nie widze w tym teście oceny ostrości, działania AF czy stabilizacji...
    na drugiej stronie
    http://www.photozone.de/canon_eos_ff...8eosff?start=1

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Przeczytałem wszystko i nie widzę, gdzie badano te właściwości (o pardon, są suche MTFy).

Domyślnie

http://photozone.smugmug.com/photos/..._cC7dStc-O.jpg

W koncu ktos sie nie bal zamiescic fotki na nieskończoności...
    No i szczerze mowiac... brzegi to mam lepsze w 28-75... troche nie ciekawie jak za te cene.

Początki nałogu

Domyślnie

bokeh w swiatlach jest bardzo nerwowy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    W koncu ktos sie nie bal zamiescic fotki na nieskończoności...
    Gdzie na tym zdjęciu jest nieskończoność?

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    No i szczerze mowiac... brzegi to mam lepsze w 28-75...
    O, to ciekawe. Zatem pokaż brzeg na 24mm.

Strona 7 z 35 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów