Strona 6 z 35 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaras Zobacz posta
    Miałem właściwie nie pisać po "wywaleniu" kilku moich wcześniejszych krytycznych wpisów na temat tego obiektywu. Wynikały one z konfrontacji uzyskanych przeze mnie efektów z efektami i wnioskami zamieszczonymi przez p.Cichego. Czuję się jednak zobowiązany do małego sprostowania gdyż nie chciałbym aby ktoś przeczytawszy moje wypowiedzi (przed ich wykasowaniem), podobnie jak ja, doszedł do pochopnych wniosków. Ponieważ potrzebuję tego obiektyw (tego zakresu, tego światła i właśnie stabilizacji) na tyle, że nie zrażony wcześniejszymi efektami wybrałem się dzisiaj znowu do sklepu na testowanie. Już pod kilku "strzałach" moje wcześniejsze oceny tego obiektywu uległy zdecydowanej zmianie. Brzegi, może nie do końca tak ostre jak ze stałki, ale porównywalne i w pełni akceptowalne. Zupełnie nie to samo co przed tygodniem. Wtedy ostry był środek, a brzegi kompletne mydło i to jeszcze z prawej strony nie jednakowe, bo z prawej strony znacznie większe niż z lewej. Tak więc prawdopodobnie poszczególne egzemplarze będą się od siebie znacznie różniły. Tak więc najmocniej przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony, ale myślę, że wielu by się wkurzało czytając pozytywne recenzje tego obiektywu i jednocześnie patrząc na efekty, które uzyskałem przed tygodniem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i wróciłem oczywiście z "tamim"
    A w jakim sklepie testowałeś że mają taki wybór?
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    A w jakim sklepie testowałeś że mają taki wybór?
    Mieli dwa. Biorąc pod uwagę fakt, ze na półce został ten gorszy, nie chcę podawać nazwy sklepu żeby sprzedawca nie miał do mnie pretensji. To nie ma znaczenia zresztą gdzie, bo pewnie i tak każdy egz. będzie wymagał dokładnego i spokojnego sprawdzenia.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

... pewnie i tak każdy egz. będzie wymagał dokładnego i spokojnego sprawdzenia.
    No to Cichy będzie miał pełne ręce roboty
    Przyznam, że bez usługi Cichego nigdy bym nie kupił wysyłkowo Tamrona (taka się ukształtowała opinia i były liczne przykłady tragedii jakościowej T17-50). A tak kupiłem 2 szt. u niego i były bardzo udane jakościowo.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Już pod kilku "strzałach" moje wcześniejsze oceny tego obiektywu uległy zdecydowanej zmianie.
    Raczej stawiam na "błąd w metodzie pomiarowej" przy pierwszym podejściu, niż w jakąś wyjątkowo wadliwą sztukę.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Mieli dwa. Biorąc pod uwagę fakt, ze na półce został ten gorszy, nie chcę podawać nazwy sklepu żeby sprzedawca nie miał do mnie pretensji. To nie ma znaczenia zresztą gdzie, bo pewnie i tak każdy egz. będzie wymagał dokładnego i spokojnego sprawdzenia.
    Niezły dowcip. Jak już zakupiłeś ten udany egzemplarz, to dołącz jakiś przyjemny obrazek ilustrujący możliwości obiektywu...
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 21-05-2012 o 15:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jak już zakupiłeś ten udany egzemplarz, to dołącz jakiś przyjemny obrazek ilustrujący możliwości obiektywu...
    no właśnie trochę to dziwne, szkło niby się sprzedaje a sampli brak. A co do udanych egzemplarzy to z jednym body będzie udany a drugim już nie. Nie zawsze w obiektywie tkwi problem.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie, trochę szkieł się już sprzedało, ale chyba klienci mało forumowi Ja już nie będę nic wrzucał, bo przecież mało wiarygodny jestem :P
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    no właśnie trochę to dziwne, szkło niby się sprzedaje a sampli brak. A co do udanych egzemplarzy to z jednym body będzie udany a drugim już nie. Nie zawsze w obiektywie tkwi problem.
    A jak wytłumaczyć zaobserwowany prze zemnie fakt, ze na tym samym korpusie jeden zachowuje się tak a inny zgoła odmiennie?

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Zawsze można wytłumaczyć umiejętnościami operatora...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

A jak wytłumaczyć zaobserwowany prze zemnie fakt, ze na tym samym korpusie jeden zachowuje się tak a inny zgoła odmiennie?
    może tyle mieli w tym sklepie egzemplarzy, że zagubiłeś się i podpiąłeś za pierwszym razem wersję N pod C ??? Trzeba bacznie uważać, by w natłoku dostępnych egzemplarzy Tamrona wybrać ten właściwy!

To jak, opublikujesz sample które pozwolą obejrzeć omawiane przez Ciebie różnice?

Strona 6 z 35 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów