Strona 3 z 35 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Akurat co do tej osłony to się nie zgodzę. Zajmuje w torbie razem z obiektywem naprawdę sporo miejsca, a jak próbowałem ją przekręcać na drugą stronę to wyrobiło mi się jej mocowanie. Co do reszty oczywiście pełna zgoda - Canon to jednak Canon, ale akurat ten jest przeogromny, stąd zresztą pewnie zupełna zmiana jego konstrukcji.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Tamron zapowiada się całkiem przyjemnie. Teraz trzeba poczekać, aż będzie w bardziej "Tamronowej" cenie, bo rzeczywiście w konfrontacji z Canonem 24-70 będzie przegrywał nawet z VC dopóki nie będzie o 1000 zł od niego tańszy .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mixas Zobacz posta
    w konfrontacji z Canonem 24-70 będzie przegrywał nawet z VC dopóki nie będzie o 1000 zł od niego tańszy .
    Chyba, że wcześniej/co jest dość prawdopodobne/ Canon zaprzestanie produkcji 24-70mkI ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    24 mm to nie jest szeroki kąt?
    A gdzie napisałem, że nie jest?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A gdzie napisałem, że nie jest?
    Aj, rzeczywiście, przegapiłem słowo "tylko".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mixas Zobacz posta
    Tamron zapowiada się całkiem przyjemnie. Teraz trzeba poczekać, aż będzie w bardziej "Tamronowej" cenie, bo rzeczywiście w konfrontacji z Canonem 24-70 będzie przegrywał nawet z VC dopóki nie będzie o 1000 zł od niego tańszy .
    Cropowcy mają zahamowania aby zapłacić 3,7 tys. za C17-55 IS pomimo jego oczywistych walorów, bo plastikowy, zasysa kurz i co tam jeszcze... A powodem jest w pewnym stopniu cena Tamrona 17-50 VC.
    Myślę, że póki co cena nie powinna zniekształcać chłodnej oceny tego co widzimy w tym teście - całkiem fajnym zresztą.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Myślę, że póki co cena nie powinna zniekształcać chłodnej oceny tego co widzimy w tym teście

Przecież chyba nikt normalny nie będzie jarał się testami dla samych wyników, tak jak sprzętu nie robi się dla wyników w testach tylko żeby je sprzedawać i na nich zarabiać. Nie rozumiem więc dlaczego nie ganić Tamrona za cenę przy której zamiast liczyć ilości sprzedanych egzemplarze musi liczyć na desperatów, którzy go kupią w takiej cenie?

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Pytanie tylko czy na takie nocne focenie całkowicie zrezygnujesz ze statywu, czy jednak na wszelki wypadek go ze sobą zabierzesz?

Domyślnie

Statyw biorę, ale tylko do 17-40 (gdyby ten obiektyw był w wersji ze stabilizacją, pewnie zostawiłbym statyw w domu) lub do bardzo długich ekspozycji. Już przy 24-105 w zasadzie nie używam statywu dzięki stabilizacji. Przydałaby się tylko ta działka jaśniej, żeby tak nie szarżować z iso, szczególnie na dłuższych ogniskowych.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cena moim zdaniem adekwatna jak najbardziej do jakości. Jest jasno, jest stabilizacja, jest uniwersalny zakres ogniskowych, jest naprawdę przyzwoita jakość zdjęć i nie ma konkurencji która by posiadała wszystkie te wyżej wymienione zalety.

Strona 3 z 35 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów