Strona 25 z 35 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar happytommy

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Canon EF 24mm f/2.8 IS USM Lens Image Quality

A co powiecie na to porównanie?
    W sumie to najbardziej chodzi mi o ogniskową 24 mm, wiem że z niej będę najczęściej korzystał. A optycznie ten mały canonik wygląda całkiem spoko, chyba że się mylę to mnie poprawcie...
    Ostatnio edytowane przez happytommy ; 05-12-2012 o 14:46

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No stałka to jest stałka, jak widać. Choć wydaje mi się, że ten Tamron w rogu jest dość kiepski, ale tutaj przyznam są lepsze i gorsze egzemplarze.

--- Kolejny post ---

No stałka to jest stałka, jak widać. Choć wydaje mi się, że ten Tamron w rogu jest dość kiepski, ale tutaj przyznam są lepsze i gorsze egzemplarze.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta
    Canon EF 24mm f/2.8 IS USM Lens Image Quality

A co powiecie na to porównanie?
    G....no warte te testy z digital-picture. Wg tego testu Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD Lens Image Quality
    24-70 VC ma gorsze rogi przy f8 niz przy f2.8
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 20-12-2012 o 18:41
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta
    A co powiecie na to
    A co tu mówić? Koń jaki jest każdy widzi
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Coś już napisał Awatar happytommy

hm... dawno nikogo nie było a z ostatnio przeczytanych opinii wynika że jest średnio.
    W związku z tym nadal mam dylemat co szerokiego kupić, za max 4200 zł za nówkę.
    Może ktoś mógłby jeszcze opisać jak mu się na tym szkle pracuje??? Do końca grudnia mam czas żeby coś kupić.
    Ostatnio edytowane przez happytommy ; 14-12-2012 o 19:31

Wczoraj macałem tego Tamrona w Jessopsie przez około 10-15 min. podpiętego do 5d2, w sklepie było całkiem jasno, choć nie super jasno - z ostrzeniem nie miałem większych problemów, szybkość przeostrzania z planu bliskiego na daleki przy np. 70mm też dość szybka jak na mój gust, zdjęcia z reki przy 1/15 sek. dla 70mm też ok - wszystko ostre, bez problemów. Jedyne moje 'ale' to jakość wykonania - chodzi o materiały - miałem już kiedyś plastikowego 17-55 Canona, który mi się zupełnie rozjechał po dwóch latach kręcenia nim i jakoś plastik nie budzi we mnie zaufania - choć tu w Tamronie wszystko spasowane jest elegancko i wiadomo, że różne są rodzaje plastiku... Ale niesmak pozostał... I co tu wybrać: nowy Tammi czy używany Canon Mk. I ? Ceny podobne, Canona można czasem wyrwać nawet taniej...
    Ostatnio edytowane przez miszaj ; 16-12-2012 o 15:29

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez miszaj Zobacz posta
    Wczoraj macałem tego Tamrona w Jessopsie przez około 10-15 min. podpiętego do 5d2, w sklepie było całkiem jasno, choć nie super jasno - z ostrzeniem nie miałem większych problemów, szybkość przeostrzania z planu bliskiego na daleki przy np. 70mm też dość szybka jak na mój gust, zdjęcia z reki przy 1/15 sek. dla 70mm też ok - wszystko ostre, bez problemów. Jedyne moje 'ale' to jakość wykonania - chodzi o materiały - miałem już kiedyś plastikowego 17-55 Canona, który mi się zupełnie rozjechał po dwóch latach kręcenia nim i jakoś plastik nie budzi we mnie zaufania - choć tu w Tamronie wszystko spasowane jest elegancko i wiadomo, że różne są rodzaje plastiku... Ale niesmak pozostał... I co tu wybrać: nowy Tammi czy używany Canon Mk. I ? Ceny podobne, Canona można czasem wyrwać nawet taniej...

nie zastanawiaj się bierz dobry egzemplarz Canona 24-70 L. Szybki pewny AF. Tamron to jedna wielka porażka. Myślałem tylko że na moim 5d I ma problemy z AF na 5d III jest tak samo źle ! Nikt nie chciał kupić mi Tamiego więc zostawiam go sobie do filmowania. Jego zaletą jest to że ma stabilizację oczywiście patrzę tu na aspekt filmowania

Coś już napisał

witam i pozdrawiam wszystkich w nowym roku
    a tak konkretnie to jeśli chodzi o tamiego to posiadam go od maja 2012 i szczerze mówiąc to do "L" w/g mojego skromnego zdania dużo mu brakuje, na 5dmIII rzeczywiście ostrzy dość szybko ale jakość obrazka średnia, obecnie wysłany wraz z body do Warszawy do kalibracji bo z celnością kiepsko co potwierdzili w cyfrowe.pl gdzie sprzęt nabyłem , jednak jego cena skłania do kupna , bardzo sprawna i przydatna stabilizacja w filmowaniu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Panowie, ten Tamron powinien być celny, więc zamiast narzekać ślijcie je do kalibracji i tyle.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

tu nie chodzi o celność obiektywu, tylko o to, że ten obiektyw nie potrafi jej ustawić. Wydaje dźwięki "tu tu tut tu" przez 10 sekund i nie łapie ostrości

Strona 25 z 35 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów