nie wiem o co ci chodzi , zdjecie znaku wyglada ok , czy Ty wiesz w ogole co to jest winieta ? bo nie wiem co innego moze byc do niej podobne...
nie wiem o co ci chodzi , zdjecie znaku wyglada ok , czy Ty wiesz w ogole co to jest winieta ? bo nie wiem co innego moze byc do niej podobne...
no comment...
I masz powód do satysfakcji - Sigma 100-300/4 jest świetnym obiektywem. Łaziłem z nim i Minoltą przez blisko trzy lata po krzakach i to z TC 1,4x, a zdjątka na ogół były bardzo dobre. Jedyny minus to brak ogranicznika (limitera), przez co wspomniany zestaw był nieco powolny...Zamieszczone przez IVAN
Zwolennik ekumenizmu sprzętowego
ja nie wiem skad ogolny wniosek ze ogranicznik AF przyspiesza prace autofocusa? przeciez to bzdura, zupelnie nie ma to znaczenia przy dobrych obiektywach USM (HSM) i nie mam pojecia dlaczego Canon takowy bzdet montuje w swoich szklach
taki ogranicznik przydal by sie w tanich ciemnych obiektywach, ktore maja czesto problem ze zlapeniam ostrosci i jezdza od minimum do nieskonczonosci
nie ma ?a to ciekawe , chocby na 135 widze ze skrocenie ostrzenia od 1.6 ( z 0.9 ) daje krotsza droge af na zlapanie ostrosci , a to ma znaczenie np przy ciemniejszym koncercie , i majac kiedys sigme 100-300 tez doszedlem do wniosku ze to jedyna rzecz ktorej tam brakuje
no comment...
Przełącznik odległości ostrzenia mam w 300/4/IS , 135/2 , 180/3,5 , 70-200 i w każdym wypadku jest duża różnica przy korzystaniu.IMHO wręcz niezbędny.Pozdrawiam
to wasze obiektywy maja problem ze zlapaniem ostrosci? jezdza w dwie strony ze dzieki ogranicznikowi macie szybciej? mi sie tak nie zdarzylo nigdy i w 70-200 2.8 i w 135L a robie sport, koncerty, reportaz, sluby i wszystko inne co najtrudniejsze i najciemniejsze
krotsza droga AF?? przeciez to bzdura, bo skoro nie ostrzysz na 0,9 metra w 135L to jakim cudem obiektyw moze sam "zejsc" w ten zakres?
wyjasnij skad wynika ta roznica? obiektyw szybciej pracuje?![]()
Przecierz on nie schodzi wtedy w ten zakres , nie rozumiem o co ci chodzi.
Roznica miedzy przelotem af przy jednym i drugim ustawieniu jest widoczna , co za tym idzie kiedy jakims sposobem ( nie wazne jakim to pomijamy ) aparat sie zgubi szybciej af trafi przy nastawie ostrzenia od 1.6 w wypadku 135L.
Moze masz takie szczecie ze trafia zawsze , nie wiem jakie masz body , na 5d przy naprawde ciemnych/malo konstrastowych np koncertach zdarza mu sie zgubic wiec krotsza droga ostrzenia dziala na korzysc
Nie wiem jak to bardziej moge wytlumaczyc , tak czy owak ja tego uzywam i sie przydaje.
no comment...