Nie jestem "ślubniakiem" więc moje rady wynikają z tego co poczytałem i widziałem, na forum i w realu.
Na wstępie to Ci w ogóle napiszę, że mimo, iż "wydaje mi się" , że już umiem robić zdjęcia na jakimś tam poziomie, to w życiu nie podjąłbym się zrobienia czyjegoś wesela, bez przynajmniej kilku - kilkunastu prób jako "zapasowy" fotograf, ale OK, Twoja decyzja. Pamiętaj tylko, że dobry sprzęt to nie wszystko.

Co do rozmiaru zdjęć to kwestia jak się umówisz z Młodymi, ale wg mnie 3000px na dłuższym boku zdecydowanie wystarczy.
Czy dasz fotki oddzielnie do netu, np. FB to też kwestia umówienia się, ale czy masz gwarancję, że akurat te będą tam wrzucać??? "Laicy" niekoniecznie rozumieją o co w tym wszystkim chodzi i jak będziesz dawać im fotki to będę pamiętać, ale po pewnym czasie zapomną...
Co do kadrowania to zachowałbym oryginalne proporcje z aparatu, ewentualnie dostosowane do standardowych wydruków.
Czy zdjęcia w RAW-ach - jeśli zamierzasz cokolwiek z nimi robić to tylko RAW-y, aczkolwiek jak masz miejsce na kartach pamięci to możesz RAW+jpg (może niektóre jpg nie będą wymagały ingerencji).
Istnieje "magiczny" sposób na grupową zmianę rozdzielczości i ostrości – bez problemu znajdziesz tutoriale via Google, zresztą Koledzy powyżej też trochę napisali.

Nie dziw się również, na być może niektóre nieprzychylne komentarze odnośnie Twoich pytań, ale tak naprawdę odpowiedzi na wszystkie pytania można znaleźć na forum, wystarczy poświecić trochę Własnego czasu.

Rozumiem, że http://emalinowska.blogspot.de/ Twoje?

Bez względu na wszystko życzę powodzenia.