Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Raw, Rozdzielczosc, Grupowa obrobka zdjec.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elizabethe Zobacz posta
    Witam Wszystkich Serdecznie,

- W jakich rozdzielczosciach powinnam dac zdjecia parze mlodej?
    _ Czy dajecie zdjecia w dwuch roznych rozdzielczosciach ( np. te do wstawienia na internet zeby to klijent w zmniejszaniu sam palcow nie maczal i psul naszej jakosci zdjec . Inna rozdzielczosc to ta do drukowania.
    - Kadrowanie w camera Raw 2 do 3 jest to prawidlowa wielkosc jaka ja kadruje ? (prawidlowa do wydruku, a zeby mi nie poobcinali w drukarni zdjec z kazdej strony )
    - Zdjecia wykonane w rawach , czy potrzebuja one jakiejs specjalnej obrobki ?
    Zdolalam zaowazyc ze sa to strasznie surowe zdjecia ktore musze ostrzyc za kazdym razem w PS.
    - Czy istnieje jakis ''magiczny'' sposob na zmienienie rozdzielczosci wszystkich zdjec razem bez otwierania kazdego z osobna ? To samo tyczy sie ostrosci ktora mam ustawiona w akcjach (operacje) i chciala bym dac ja na zdjecia wszystkie bez monotonnego powtarzania jej na kazdym zdjeciu . To samo tyczy sie mojej sygnaturki ( malego podpisu w lewym dolnym roku) czy zdjec b&w.
    Jak mniemam jest to pewnie jakas obrobka gropowa o ktorej nie mam zielonego pojecia ....
    Nie robię zdjęć ślubnych, ale trochę wywołuję w fotolabie i tak naprawdę to żaden format nie ma stosunku boków 2do 3.

Wielkości zdjęć jakie daję (podane przez pracownika z fotolabu) rozdzielczość 300piks/cal to:

10*15 1795x1205
    13*18 1500x2102
    15*21 2480x1795

Każdy RAW potrzebuje specjalnej obróbki. "Hurtowo" łatwo jest w LR. Przygotowujesz jedną fotkę zaznaczasz te które mają być tak samo obrobione i dajesz synchronizuj i gotowe. Podczas eksportu do jpg ustalasz wielkość krótszego lub dłuższego boku i program zmniejsza zdjęcia do zadanej wielkości.
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 12-05-2012 o 14:37
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uprawnienia umieszczania postów