Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: 50D + tamron 17-50 f/2.8 vs Pierwsza Komunia

Domyślnie

dinderi znam w moim mieście kilku fotografów którzy pstrykają zdjęcia i robią to fatalnie, a uważają się za dobrych. najgorsze jest w tym to, że potrafią to sprzedać

ja osobiście jestem amatorem, ale czasami uda mi się pstryknąć fajną fotkę.

jutro uroczystość. życzcie mi powodzenia.

amator w poniedziałek pokaże Wam wypociny to taka nagroda dla Was za swój wkład, a jednocześnie nauka dla innych

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Chcesz mnie zabić?
    Sam ledwo żyję...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Robiłem zdjęcia synowi znajomego w zeszłą niedzielę. Podczas samej uroczystości był zakaz tylko jeden wynajęty fotograf.
    Kilka fotek udało mi się pstryknąć pod koniec. Jednak należy pamiętać, że po komunii jest "biały tydzień". W poniedziałek poszedłem do kościoła i spokojnie pstrykałem zdjęcia przy ołtarzu jak przyjmuje komunię itp.
    Kościół niezbyt jasny, sztuczne oświetlenie.
    Obiektyw 50mm f 2,2 - 3,2 1/40 - 1/80 iso 400 - 800 Fotki wyszły całkiem niezłe.
    Uważaj na wysokie iso i przepalenia(nie wiem jak u ciebie, ale w 500d 1600 wzwyż) - wychodzą paskudne żółto zabarwione plamy, które ciężko zlikwidować, natomiast, gdy nie doświetlisz - paskudne szumy.
    Powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 13-05-2012 o 01:15
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    A tego co w duszy na zdjęciu nie oddasz.
    Ale taki jest cel fotografow pasjonatow, bo po coz innego zdjecia robisz?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A tak przy okazji robić zdjęcia z tulipanem, czy bez sensu go zakładać?
    Tulipan przyda się jak będzie dużo fotografów i trzeba będzie sobie drogę utorować na miejsce.

A jeżeli Ci chodzi o tą osłonę przeciwsłoneczną o tej nazwie, to nie widzę powodów by nie używać jej zawsze. Jest to ochrona soczewki. Zawsze jakaś.

Błąd logiczny! Na przyszłoniedzielnej komunii mojego dziecka, jako jedyny wybrany przez proboszcza fotograf, ma robić zdjęcia ktos z firmy http://www.bertoni.com.pl/ Jak się dowiedziałem, to usiadłem z rozdziawioną twarzą i z osłupienia nie wyszedłem przez kilka minut.
    ZAWSZE może się zdarzyć, że "profesjonalny" fotograf zrobi gorsze zdjęcia.
    Fakt na oświetleniu to oni się nie bardzo wyznają. Bo całą reszta to kotletowy standard.

Rzucam moje hobby. Chcesz kupić mój sprzęt?
    Dziękuję, mojego nie mam czasu używać. Ale mogę zrobić rozeznanie wśród znajomych.

A tak na poważnie to są miliardy zdjęć które ukazują duszę... już nie mówiąc o tym że da się wręcz spojrzeć za kadr. Zależy czy pstrykasz, czy robisz zdjęcia.
    Pisałem w tej sytuacji, na szybko i w ogóle. Są fotografie które pokazują co gra w duszy. Rzadkie dość.

ja osobiście jestem amatorem, ale czasami uda mi się pstryknąć fajną fotkę.
    Przecież nikt w Ciebie nie wątpił. Po prostu napisałem, że jest uważam to za niestosowne, żeby akurat swoje hobby realizować w takiej chwili i w takim miejscu. Takich pasjonatów co im czasem wyjdzie będzie pewnie jeszcze z 5 do 10 na sali. Jak nie lepiej. Zależy jak duży kościół i jak dużo dzieci. Jakby się wszyscy rzucili z aparatami to byłoby ciasno.

Ale taki jest cel fotografow pasjonatow, bo po coz innego zdjecia robisz?
    Bo lubię. I raczej nie oddaję duszy, bo zazwyczaj fotografuję obiekty bezduszne.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 13-05-2012 o 05:33

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Fakt na oświetleniu to oni się nie bardzo wyznają. Bo całą reszta to kotletowy standard.
    To nie jest standard!
    Chyba, że przyjmiemy, że standard to 3 mld przeciętnych uzytkowników kompaktów na swiecie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

no cóż można tylko współczuć "profesjonalnego" fotografa :P niestety oglądając jego zdjęcia możesz się spodziewać mnóstwo rozmycia szopowego :P
    Nic nie poradzisz skoro ludzie go biora to znaczy ze im wystarczaja takie zdjęcia.
    Brak ;(

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To nie jest standard!
    Chyba, że przyjmiemy, że standard to 3 mld przeciętnych uzytkowników kompaktów na swiecie.
    Bardziej skupiłem się na kadrach i pomysłach na ujęcia. Technicznie w sumie ważne by dało się ludzi rozpoznać. :P Bardziej boli jakikolwiek brak operowania światłem. Głównie lampa na wprost.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaysayaha Zobacz posta
    dinderi
    amator w poniedziałek pokaże Wam wypociny to taka nagroda dla Was za swój wkład, a jednocześnie nauka dla innych
    No i jak poszło?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Domyślnie

"wypociny" miały być w poniedziałek. najwidoczniej nic nie wyszło
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów