Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: 50D + tamron 17-50 f/2.8 vs Pierwsza Komunia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie gadajmy o dewiacjach.
    Kaplica była niewielka... W maju jest gorąco. Chodziło o oszczędność tlenu. Żadna dewiacja.

Ja uważam, że na takie uroczystości jest wynajmowany jeden fotograf. Można zdjęcia kupić. Gorsze nie będą. A fotograf będzie miał z czego żyć. I porządek jest. A artystycznie można się wyżyć po uroczystości. Zresztą i tak najważniejsze jest to co w duszy, a nie to co na zdjęciu. A tego co w duszy na zdjęciu nie oddasz.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Kaplica była niewielka... W maju jest gorąco. Chodziło o oszczędność tlenu. Żadna dewiacja.
    Tylko, że w Twojej wcześniejszej wypowiedzi nie wynikało, że to małe pomieszczenie. Zresztą nie ważne.

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Domyślnie

Aparat nastaw na tryb tematyczny KOMUNIA i po kłopocie.
    A tak bardziej poważnie - jeśli do tej pory nie udało Ci się zapanować nad aparatem fotograficznym w różnych warunkach zdjęciowych to nikt zdalnie nie prześle Ci recepty na optymalne ustawienia.
    Nastaw na zielone pole, strzelaj dużo zdjęć, fotografuj zmieniając co chwilę obiektywy, bądź głównym aktorem ceremonii - nie znający się na rzeczy uznają Cię za profesjonalistę, a rodzinie i tak zdjęcia będą się podobać jeśli tylko rozpoznają na nich fotografowane dziecko.

Domyślnie

A może AV i maksymalny otwór przysłony + korekcja ekspozycji +2/3 ISO 800-1600

Domyślnie

A tak przy okazji robić zdjęcia z tulipanem, czy bez sensu go zakładać?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Skoro to chrześniak to może wynajmij zawodowego fotografa, który zrobi fajny reportaż z tego jedynego w życiu katolika dnia? Na pewno efekt będzie lepszy niż twoje eksperymenty. W kościele wszystko szybko się dzieje, nie ma czasu na przeglądanie zdjęć i korekty a takich osób jak ty, które MUSZĄ zrobić zdjęcie innemu dziecku będą dziesiątki. Jeśli nie masz doświadczenia w reporterskiej robocie to sobie odpuść bo to ciężki kawałek chleba. A jak już koniecznie chcesz ruszyć w bój to na próbach, które odbywają się w tygodniu przed ceremonią porób zdjęcia testowe i zapoznaj się z harmonogramem uroczystości aby w krytycznym dniu być zawsze ten jeden krok przed tłumem.

Ps. Tulipan jak najbardziej się przyda, że nikt ci palca w obiektyw nie wsadził lub nie zarysował soczewki/filtra UV.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 12-05-2012 o 23:26

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Gorsze nie będą.
    Błąd logiczny! Na przyszłoniedzielnej komunii mojego dziecka, jako jedyny wybrany przez proboszcza fotograf, ma robić zdjęcia ktos z firmy http://www.bertoni.com.pl/ Jak się dowiedziałem, to usiadłem z rozdziawioną twarzą i z osłupienia nie wyszedłem przez kilka minut.
    ZAWSZE może się zdarzyć, że "profesjonalny" fotograf zrobi gorsze zdjęcia.

A tego co w duszy na zdjęciu nie oddasz.
    No właśnie, ogólnie jest tak, że jak ktos umie fotografowac, to i to co w duszy gra, widac na zdjęciach.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Błąd logiczny! Na przyszłoniedzielnej komunii mojego dziecka, jako jedyny wybrany przez proboszcza fotograf, ma robić zdjęcia ktos z firmy http://www.bertoni.com.pl/ Jak się dowiedziałem, to usiadłem z rozdziawioną twarzą i z osłupienia nie wyszedłem przez kilka minut...
    Dziwne Te talenty tak mocno ukryte czy takie niedoszlifowane Piszą, że tam sami best of the best robią.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Z tymi obawami z ISO to lekka przesada. 1600 ISO poprawnie naświetlone nie powoduje szumu jak niektózy tu piszą, Nawet 3200 jest akceptowalne, pamiętać też należy że odbitki nie będą wielkości A2 A3 tylko mniejsze, co zniweluje ziarno do zera.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

A tego co w duszy na zdjęciu nie oddasz.
    Rzucam moje hobby. Chcesz kupić mój sprzęt?
    A tak na poważnie to są miliardy zdjęć które ukazują duszę... już nie mówiąc o tym że da się wręcz spojrzeć za kadr. Zależy czy pstrykasz, czy robisz zdjęcia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Chcesz mnie zabić?
    I znowu ślubne... jak widzę takie galerie to zawsze przychodzi mi do głowy tytuł jednej płyty "King for a Day... Fool for a Lifetime"...przepraszam za OT
    Ostatnio edytowane przez trothlik ; 12-05-2012 o 23:58 Powód: Automerged Doublepost
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów