Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon PowerShot SX 260 HS

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Artubi
    Miasto
    Orzesze

Domyślnie

Mogę jedynie potwierdzić. Mam żonę i też kilka dni temu kupiłem jej sx260. Jak u przedpiszcy zastanawiałem się także nad S100, ale wygrał długi kontra jasny obiektyw, no i ten GPS (ale s100 też go ma).
    BTW Zamówiłem do tego aparatu pokrowiec skórzany typu "pogotowie" (taki jakie było w starych dalmierzach) jak doleci to dam znać czy się sprawdza.
    5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artubi Zobacz posta
    Mogę jedynie potwierdzić. Mam żonę i też kilka dni temu kupiłem jej sx260. Jak u przedpiszcy zastanawiałem się także nad S100, ale wygrał długi kontra jasny obiektyw, no i ten GPS (ale s100 też go ma).
    BTW Zamówiłem do tego aparatu pokrowiec skórzany typu "pogotowie" (taki jakie było w starych dalmierzach) jak doleci to dam znać czy się sprawdza.
    Ja uzywam pasek BlackRapid RS-Sport, dla żony kupiłem wersję damską, RS-W1 i podwiesiłem na nim dodatkową kieszeń.
    W tej kieszeni, która jest przy ramieniu, w okolicy ucha, żona nosi telefon, kasą itp. Jest zachwycona.

Dla mne główna zaleta pasków : obie ręce wolne, aparat zawsze gotowy do zdjęć, jak dobrze wyregulujesz długość to nie dynda i nie przeszkadza podczas chodzenia, siedzenia itp.
    Pasek można założyc pod kurtkę. Oczywiście podczas fotografowania kurtkę trzeba odpiąć.
    Mam również płytkę do statywu z tym uchwytem, wieczorem mocuję aparat z płytką, mogę nosic na pasku i mogę szybko body zamocowac na statywie

http://blackrapid.pl/

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-07-2012 o 08:09

Dopiero zaczyna Awatar Artubi
    Miasto
    Orzesze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ja uzywam pasek BlackRapid RS-Sport ...
    Żona nosi aparat w torebce, więc pasek odpada, zamówiłem więc coś takiego: http://tinyurl.com/cjdwsd9
    5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artubi Zobacz posta
    Żona nosi aparat w torebce, więc pasek odpada, zamówiłem więc coś takiego: http://tinyurl.com/cjdwsd9
    Moja też chciała nosić w torebce.
    Zaryzykowałem, kupiłem ten pasek i "na siłę" ubrałem w niego żonę.
    Po kilku godzinach chodzenia z aparatem......."dzięki że mnie zmusiłeś, nigdy więcej w torebce"

Sam używam paska, miałem więc wewnętrze przekonanie o słuszności rozwiązania.
    Jeśli stosujesz sam jakąś inną metodę.... to braknie Ci determinacji.

Szwendanie się po obcych miastach z aparatem w pleckau/torbie to nieporozumienie.
    Noszenie na szyji lub przymocowany do nadgarstka/ręki to uciązliwość i brak wygody.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-07-2012 o 10:05

Uprawnienia umieszczania postów