Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Nowy Canon EF 70-300 IS - słaba ostrość zdjęć przy 300mm dla kadru pionowego

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Ja zdjec w pionie na 300 mm (no ciut moze krocej, z 250 mm) robie telezoomem z 20 proc. I dlatego informacja ta troche mnie martwi (przyszlosciowo).
    Jak to mówią "pożywiom - uwidzim"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

A ja wybrałem 70-200/4L... :-) - po intensywnych testach 70-300IS - i się z tego cieszę.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie

Domyślnie

200 to niestety dla mnie niekiedy nieco przykrótko...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Ja zdjec w pionie na 300 mm (no ciut moze krocej, z 250 mm) robie telezoomem z 20 proc. I dlatego informacja ta troche mnie martwi (przyszlosciowo).
    250 to nie 300, problem pojawia się jak piszą wyłącznie na 300mm...

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Znaczy hmm.. shit happens Ale ja kurde zachodzę w głowę jak - bo oprócz owalnych soczewek nic mi do głowy nie przychodzi :-)
    dobre pytanie, ja także nie mam pojęcia, trzymanie przedniej części obiektywu przez obudowę powinno być takie samo w pionie i w poziomie chyba, że jednak nie jest z jakiegoś konstrukcyjnego powodu...

a co do soczewki to miałoby to sens wyłącznie przy założeniu, że one sa mocowane zawsze w identyczny sposób, ale przecież skoro powinny być idealnie okrągłe to chyba nikt nie kontroluje ich mocowania pod tym kątem...

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    W jednym z ww. postów ciekawie tłumaczono, że wedle inżynierów Canona w obiektywie konsumenckim, a takim jest omawiany, to w zasadzie wszystkie te odchyłki w jakości obrazu mieszczą się w normie przemysłowej (Canona).
    No, nie wiem...
    w normie każdego producenta samochodów jest zużycie oleju w silniku na poziomie 1L na 1000km, ot tak, by na wszelki wypadek wyeliminować wszelkie reklamacje z tytułu zatarcia silnika.....

Domyślnie

Na szczęście nie wszystkie 70-300 mają ten problem.
    Mój nie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów