Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: EOS 650- PRADZIADEK (spóżniony test- tylko dla maniaków)

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: EOS 650- PRADZIADEK (spóżniony test- tylko dla maniaków)

Szanowni (zwłaszcza Fabrykancie),
    dzięki za te wpisy, a do przeczytania ich skłoniła mnie chęć ponownego użytkowania 650-tki.
    Lat temu kupę... posługując się wówczas prywatnie którymś z Zenitów, ale mając doświadczenie z mieszkową Aqfą, a nieco później z Practicą i Pentagonem Six (niestety demoludy), zechciałem zmienić sprzęt na nieco bardziej "cywilizowany". Wpadł mi w ręce przywieziony z USA komplet Canon EOS 720 (chyba...) z lampą Speedlite 300 EZ. Pełne automaty. Jak najszybciej pojechałem do Warszawy na wiadomą Giełdę i zamieniłem tego "automata" na EOS 650. Lampa została. Porobiłem nim mnóstwo fajnych fotek i uważałem, że nigdy nie dam się namówić na cyfrę, jednak czas zrobił swoje... Od wielu lat pracuję z Nikonem, choć czasem jeszcze używam zenitowskich obiektywów m. in. lustrzanego 1000 mm, z przejściówką do Nikona.
    Ostatnio jednak, robiąc porządki w starych sprzętach, dogrzebałem się mojej 650-tki i stwierdziłem, że muszę ją reaktywować. Ma świetne parametry aparatu prawie profesjonalnego (z tamtych czasów), a mam nadzieję, że kilka... lat leżenia nie wpłynęło na nią negatywnie.
    Pozdrawiam - jeszcze nie pra-, choć dziadek - maniak.
    Ostatnio edytowane przez tmodel ; 01-01-2018 o 00:45

Uprawnienia umieszczania postów