Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: EOS 650- PRADZIADEK (spóżniony test- tylko dla maniaków)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: EOS 650- PRADZIADEK (spóżniony test- tylko dla maniaków)

Musze poszukać 650 ale spojrzałem w 600 i 700 i obraz jest lepszy niż w 6D

Uzależniony Awatar jac+

Czy moglibyście mi podać symbol muszli ocznej w Waszych 650-tkach? Brakuje u mnie tego elementu...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

U mnie muszla nie ma wybitego numeru części

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jedyna wada, z którą będę musiał zawalczyć to minimalnie odklejająca się guma pod kciukiem. Czym to najlepiej podkleić tak, żeby nie było widać śladów naprawy? Jak sądzicie?
    Może jakąś taśmą dwustronną? Docinasz sobie pod kształt gumy, odklejasz jedną część i przyklejasz ją do obudowy, odklejasz drugą część i na nią naklejasz gumę.

Czy moglibyście mi podać symbol muszli ocznej w Waszych 650-tkach? Brakuje u mnie tego elementu...
    Podejrzałem tutaj NEW Canon Eyecup EB FOR EOS650,620 630 Kiss Series U27 | eBay i jest to po prostu muszla oczna Canon Eb którą można kupić chyba w każdym dużym internetowym sklepie fotograficznym.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 10-07-2016 o 15:06

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Muszla oczna w 650 jest identyczna z nowoczesnymi muszlami stosowanymi w cyfrowych Canonach 5d 5d mkII i 6d. Sprawdzone ponieważ mam wszystkie te aparaty a muszla pasuje zamiennie do każdego
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Muszla oczna w 650 jest identyczna z nowoczesnymi muszlami stosowanymi w cyfrowych Canonach 5d 5d mkII i 6d. Sprawdzone ponieważ mam wszystkie te aparaty a muszla pasuje zamiennie do każdego
    Potwierdzam od 6D pasuje do EOS650. Nie pasuje do EOS 600 i EOS 700

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Jak czytam to, co piszecie to wspominam mojego eosa 5-tkę, jeden z najcichszych na tamte czasy bodziaków canona, dałem za niego okazyjnie chyba ze 2800zł, a pracowałem na niego chyba ze dwa miesiące Do dziś leży w torbie, bo szkoda sprzedawać za bezcen. Jak robię nim czasem jakieś zdjęcia to już odruchowo spoglądam na wizjer (którego brak) jak w 5d, to takie cyfrowe przyzwyczajenie No i na filmie to nad każdą klatką jakoś więcej czasu mam na zastanowienie
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Uzależniony Awatar jac+

Też miałem analogową piąteczkę. Najcichsza lustrzanka analogowa na świecie. Nie tylko wśród canonów. Wbudowana lampa z zoomem, wspomaganie AF podczerwienią z poziomu samego body. A jak jeszcze zobaczyłem, że robiono nim zdjęcia do scen specjalnych w Matrixie to chodziłem dumny i wyprężony
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Mnie tylko denerwował AF w 650 tce jakkolwiek to nie zabrzmi i dokupiłem do niego za psie pieniądze Canona EF-M
    Mam jeszcze tego EF-M, a przejrzystości obsługi może mu pozazdrościć wszystko, poza Olympusami OM, oprócz jednego szczegółu: zwijania filmu przed końcem, co jest rozwiązane arcyzabawnie. Trzeba wyjąć obiektyw, nastawić prawe pokrętło na ISO i nacsinąć jednocześnie oba przyciski pod kciukiem

--- Kolejny post ---

Mam porównanie sprzed chwili dwóch zestawów: 5D2+35/2.0 IS i 650+50/1.8 Mk I. W pierwszym zestawie obraz w wizjerze jest jaśniejszy - bez dwóch zdań.
    Ale w 5D2 matówka nie za bardzo się nadaje do ręcznego ostrzenia, trzeba ja zamieniać na przystosowaną, natomiast matówka w 650 nadaje się do wszystkiego. Może potrzebujesz lampy EZ-540 lub Canona EOS 620 z wężykiem spustowym? Nawet jakąś nową matówkę standardową mam do tych modeli ;-)
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Dzięki. Nie wiedziałem o funkcji zostawiania końcówki filmu
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów