Musze poszukać 650 ale spojrzałem w 600 i 700 i obraz jest lepszy niż w 6D
Musze poszukać 650 ale spojrzałem w 600 i 700 i obraz jest lepszy niż w 6D
Czy moglibyście mi podać symbol muszli ocznej w Waszych 650-tkach? Brakuje u mnie tego elementu...
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
U mnie muszla nie ma wybitego numeru części
Może jakąś taśmą dwustronną? Docinasz sobie pod kształt gumy, odklejasz jedną część i przyklejasz ją do obudowy, odklejasz drugą część i na nią naklejasz gumę.
Podejrzałem tutaj NEW Canon Eyecup EB FOR EOS650ďź620 630 Kiss Series ďźU27 | eBay i jest to po prostu muszla oczna Canon Eb którą można kupić chyba w każdym dużym internetowym sklepie fotograficznym.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 10-07-2016 o 15:06
Muszla oczna w 650 jest identyczna z nowoczesnymi muszlami stosowanymi w cyfrowych Canonach 5d 5d mkII i 6d. Sprawdzone ponieważ mam wszystkie te aparaty a muszla pasuje zamiennie do każdego
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Jak czytam to, co piszecie to wspominam mojego eosa 5-tkę, jeden z najcichszych na tamte czasy bodziaków canona, dałem za niego okazyjnie chyba ze 2800zł, a pracowałem na niego chyba ze dwa miesiąceDo dziś leży w torbie, bo szkoda sprzedawać za bezcen. Jak robię nim czasem jakieś zdjęcia to już odruchowo spoglądam na wizjer (którego brak) jak w 5d, to takie cyfrowe przyzwyczajenie
No i na filmie to nad każdą klatką jakoś więcej czasu mam na zastanowienie
![]()
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
Też miałem analogową piąteczkę. Najcichsza lustrzanka analogowa na świecie. Nie tylko wśród canonów. Wbudowana lampa z zoomem, wspomaganie AF podczerwienią z poziomu samego body. A jak jeszcze zobaczyłem, że robiono nim zdjęcia do scen specjalnych w Matrixie to chodziłem dumny i wyprężony![]()
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Mam jeszcze tego EF-M, a przejrzystości obsługi może mu pozazdrościć wszystko, poza Olympusami OM, oprócz jednego szczegółu: zwijania filmu przed końcem, co jest rozwiązane arcyzabawnie. Trzeba wyjąć obiektyw, nastawić prawe pokrętło na ISO i nacsinąć jednocześnie oba przyciski pod kciukiem
--- Kolejny post ---
Ale w 5D2 matówka nie za bardzo się nadaje do ręcznego ostrzenia, trzeba ja zamieniać na przystosowaną, natomiast matówka w 650 nadaje się do wszystkiego. Może potrzebujesz lampy EZ-540 lub Canona EOS 620 z wężykiem spustowym? Nawet jakąś nową matówkę standardową mam do tych modeli ;-)
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Dzięki. Nie wiedziałem o funkcji zostawiania końcówki filmu![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....