Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Zgranie zdjęć z 60d na komputer

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Zgranie zdjęć z 60d na komputer

Zgrywałam kilkakrotnie już fotki z aparatu i robię to zawsze w ten sam sposób,jednak teraz z pośród 150 zdjęć wyświetla się tylko 1 które było dziś zrobione a wczorajsze wydaje mi się że są jakby zablokowane.
    Czy coś powinnam zmienić w ustawieniach?
    Jeśli to pomocne to dodam że fotki robione były w trybie sport .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

może spróbuj kartę włożyć do komputera?
    Ja swoje zdjęcia zgrywam właśnie w ten sposób na laptopa. Pamiętaj że zdjęcia mogą być w różnych folderach też (jeżeli zaznaczyłaś taką opcję).

Kopiujesz przez kabel, używając kabelka i programu, tak?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zgrywałam kilkakrotnie już fotki z aparatu i robię to zawsze w ten sam sposób,
    Możesz opisać ten sposób?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Aparat jak zawsze podłączyłam przez kabel do komputera i pojawiają się zamiast zdjęć okienka z napisem:img2257 plik CR2 ale po kliknięciu w okienko pojawia się napis iż obraz niedostępny.
    Na aparacie są fotki i dziś jedno przerobiłam w aparacie w rawie i ono jest widoczne po podłączeniu aparatu a pozostałe nie.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

jak dla mnie wszystko jest prawidłowo - mimo ze nie masz podglądu plików zgraj je do kompa i otwieraj w programie DPP dołączonym do aparatu przy zakupie. albo przełącz w aparacie na jpgi i wtedy podczas zgrywania bedziesz miała podgląd zawartości.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgrałam na kompa ale nadal są ,,zamknięte okienka,, z wyjątkiem tego 1 zdjęcia.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aania Zobacz posta
    Zgrałam na kompa ale nadal są ,,zamknięte okienka,, z wyjątkiem tego 1 zdjęcia.
    czyli ze zgrywaniem nie ma zadnego problemu -problem jest z podglądem zgranych plików. skoro nie wiesz za pomocą czego je otwierałaś / podglądałas to nadal proponuje zainstalować dołączone do aparatu oprogramowanie :-)

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a za pomocą jakiego programu chcesz je otworzyć ? zakładam że to pliki CR2 więc rawy czyli do podglądu i edycji potrzebujesz programu widzacego CR2 czyli np. Digital Photo Profesional. możesz zainstalowacsobie i spróbować je za pomocą DPP otworzyc ?

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Wszystko jest ok. Po prostu pliki RAW otwiera się dopiero za pomocą odpowiedniego programu czy to wspomnianego DPP czy np photoshopa, Następnie się je ewentualnie obrabia i konwertuje do pliku JPG I w tym właśnie formacie (JPG) są one oglądalne.
    Obrabiając to jedno zdjęcie pewnie je właśnie przekonwertowałaś do JPG.
    Na początku fotograficznej drogi możesz też robić zdjęcia od razu w JPG wtedy nie będzie tego problemu, a z czasem docenisz zalety i możliwości RAW-U

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam wgrany program i do chwili obecnej z tego samego korzystałam (jaki to dziś nie napiszę bo syn wgrywał) ale jutro dopytam jaki mam program.
    Większość zdjęć robię w rawach i nie było problemu by je zgrać na kompa...no chyba że dziś ,,ktoś,, usunął mi ten program..niechcący...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów